Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2018. 16:38h.

Jaume Duch: "Europa no mediarà"

El portaveu del Parlament Europeu també assegura que "cap institució europea s'ha pronunciat sobre els presos"

Jaume Duch: "Europa no mediarà"

Jaume Duch

El portaveu i director general de comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch, preguntat sobre una hipotètica mediació entre Catalunya i Espanya, ha afirmat que "si això hagués hagut de passar, ja hauria passat, i si no ha passat, probablement no passarà".

Jaume Duch, que ha participat aquest divendres en una conferència i dinar col·loqui al Barcelona Tribuna, també ha explicat que "no hi ha cap institució europea que s'hagi pronunciat" sobre els dirigents independentistes presos i ha apuntat que, a la Unió Europea s'ha de seguir la "democràcia i la legalitat" per tal que les decisions siguin acceptades.

"A la Unió Europea hi ha una cosa fonamental i és: democràcia i la legalitat, i les dues coses han d'anar de la mà. Les coses que es poden fer seguint aquestes dues vies són perfectament acceptables per tothom, les coses que no es fan per alguna d'aquestes vies no tenen rebuda a Brussel·les" ha explicat el portaveu del Parlament europeu.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va reclamar la "necessitat d'una mediació internacional" per trobar una solució política a Catalunya "basada en l'autodeterminació", el passat 17 d'octubre, en una conferència que va dur a terme des de la Universitat de Ginebra, a Suïssa.

"Sense mediació la qüestió catalana empitjorarà perquè el tema català seguirà centrat l'atenció a Espanya i això és un problema perquè no hi haurà temps per altres debats importants a l'Estat", va apuntar, augurant que "Catalunya i Espanya patiran inestabilitat política" mentre els líders independentistes continuïn a la presó i es negui el dret a l'autodeterminació.

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va proposar una mediació d'Europa per solucionar el conflicte i va suggerir que el president del Consell Europeu, Donald Tusk, la liderés. "És l'únic que s'ha expressat d'una manera molt correcta" va expressar Puigdemont al llibre "La crisi catalana, una oportunitat per a Europa".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#19 estelada, bandera d'onan, egara, 30/10/2018 - 11:23

es millor votar als fills i nets dels alcaldes franquistes de catalunya, no ovni?

#18 OVNI, ELX, 30/10/2018 - 11:01

“hem de fer que la bona gent que vota Ciutadans, que n’hi ha, entengui que els que ells voten perquè es pensen que són els representants dels obrers que van fugir d’Andalusia i Extremadura per venir cap aquí, en realitat són els representants dels cacics que els van expulsar”

Gabriel Rufián

#17 OVNI, ELX, 30/10/2018 - 09:24

Perpinyà organitza avui una diada solidària amb els presos polítics i exiliats catalans.
Es commemorarà que fa un any que va començar l'exili del govern i es denunciarà l'aplicació de l'article 155 de la constitució espanyola.

#17.1 Bestia humanoide, Madrid, 30/10/2018 - 11:13

No lo encuentro por nigún lado.

#16 Tirant, Bcn, 30/10/2018 - 00:16

Ara pensen organitzar una marxa per Europa en suport dels presos ... De la qual cosa me n'alegro perquè serà la rematada del seu desprestigi: molèsties a les carreteres provocada per una marxa de separatistes, ideologia oposada als principis d'integració i eliminació de fronteres que conformen la U.E.
La gent els rebutjarà encara més.

#15 Tirant, Bcn, 30/10/2018 - 00:10

Els colpistes estan fanatitzats i fan cas omís de totes les recomanacions o suggeriments que els han arribat en els darrers anys dels dirigents europeus.