Política · 10 de Febrer de 2014. 18:04h.

Javi López elogia les primàries mentre Rubalcaba posa Valenciano a dit

El líder del PSOE proposa a la número dos del partit per ser la cap de llista a les eleccions europees

El recent elegit candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, ha elogiat “el treball i la valentia” del seu partit de celebrar unes primàries per escollir el candidat, però ha obviat parlar de l’elecció feta pel líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba de triar la vicesecretària general, Elena Valenciano, per encapçalar la llista europea sense cap procés de primàries.

Javi López ha estat el guanyador de les primàries celebrades aquest cap de setmana, amb un 9% de participació, i ha afirmat que “la ciutadania reclama aquest tipus de processos més democràtics i transparents”. El candidat socialista ha demanat que es reconegui “el treball que fa el PSC en aquest sentit”, apuntant que en d'altres partits “les decisions les pren el seu Consell Nacional”.

En aquesta afirmació no ha esmentat la fórmula triada pel PSOE per escollir la persona que encapçali la llista, sense passar per un procés de primàries. Ha estat Rubalcaba qui ha proposat la seva número dos com a cap de llista a les europees, una proposta que serà ratificada pel Comitè Federal de la formació socialista.

El líder de la Joventuts del PSC també ha destacat que només un altre partit de l’Estat espanyol -ICV- ha celebrat unes primàries per escollir el seu candidat als comicis europeus del 25 de maig. En aquest sentit, ha senyalat que el candidat escollit pel partit de Joan Herrera ha aconseguit poc més de 1.000 vots, lluny dels prop de 5.500 obtinguts per ell.

Les eleccions primàries per escollir candidat europeu ha registrat només una participació, en xifres absolutes, d'unes 8.000 persones d'un cens total de 88.000 entre militants i simpatitzants. Una participació total que no ha arribat al 10%, en un procés que ha enfrontat el candidat oficial del partit amb la candidata crítica Eliana Camps, la secretària d’Europa del PSC. Camps ha denunciat “irregularitats” a les primàries. Una protesta que Javi López ha rebutjat tot afirmant que “no s’ha rebut cap queixa formal”.

Una imatge del candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López
Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Tomppa, Sabadell, 11/02/2014 - 07:04

PSC / PSOE són partits espanyols i única cosa que uneix totes feixistes = unitat d'estat espanyol.