Publicitat
Política · 17 de Juny de 2019. 09:08h.

Javier Cercas denuncia la "traïció" al poble de Catalunya

"Per als polítics separatistes només són catalans els que es mostren fidels a la pàtria i voten el que cal votar"

Javier Cercas denuncia la "traïció" al poble de Catalunya

L'escriptor Javier Cercas, en una article a El País, explica que a partir del procés sobiranista "català, el que s'anomena català, ja només ho era qui volia que Catalunya se separés d'Espanya; qui no ho volia, ja sigui per afecció sentimental a Espanya o perquè, com jo, és del tot incapaç d'entendre les virtuts de la separació i la considera una causa reaccionària, injusta i insolidària, no computava com a català, almenys per als polítics separatistes".

"La prova flagrant d'això és que tals polítics parlen sistemàticament en nom de Catalunya i jutgen que el problema català és un problema entre Catalunya i Espanya, i no el que és: un problema entre catalans, més de la meitat dels quals hem dit una vegada i una altra, en tot tipus d'eleccions, per activa i per passiva, que no volem la separació", afegeix.

"Per això el nacionalisme és incompatible amb la democràcia: perquè, quan es tracta de triar entre la democràcia i la nació, tria sempre la nació. Per als polítics separatistes en el poder, els catalans no som els que vivim i treballem a Catalunya, sinó només els que, a més, són bons catalans, fidels a la pàtria i voten el que cal votar", lamenta.

"Els altres no som catalans, no comptem, no existim; ja n'hi ha prou de fer-se il·lusions: probablement mai ho vam ser, mai comptem, mai existim. Això és el que amagaven les proclames unanimistes del Procés ( 'Un sol poble', 'Els carrers seran sempre nostres'), les disciplinades desfilades de cada 11 de setembre i el somriure de la revolució dels somriures: una traïció descomunal", considera .

"La paraula és dura, però no trobo una altra: nosaltres vam ser lleials al pacte que va fundar la Catalunya democràtica; els separatistes, no. Que jo sàpiga, cap d'ells ha demanat perdó, i no sé si algun té el valor de fer-ho. La qual cosa vol dir que, llevat que la democràcia li ho impedeixi, tornaran quan puguin a posar la nació per sobre de la democràcia".

"M'alegro que el meu pare no hagi arribat a viure això, i que la meva mare amb prou feines ho entengui. Per la resta, mentiria si no afegís que ara mateix el meu sentiment fonamental és una barreja d'incredulitat, d'humiliació, de fàstic i de vergonya, i que de vegades em pregunto si, a més d'una traïció descomunal, no hi haurà estat tot, des que amb quatre anys vaig arribar a Catalunya i el primer dia el meu pare em va dir que a partir de llavors seria català i em va ensenyar la primera frase en català que vaig aprendre ('M'agrada molt anar al col·legi'), una immensa estafa", conclou.

Publicitat
Publicitat

74 Comentaris

Publicitat
#34 Tabarnés Puro, Barcino, 18/06/2019 - 14:45

El nacisupremacismo tractoriano está quedando bien retratado: etnicista, supremacista, xenófobo, machista, ... si es que lo tienen todo!!!
"Unsolpopla, unasolallengua, unasolaneurona!"
Heil!!

#34.1 Francesc Caixa, Valls, 18/06/2019 - 20:19

Orgullós de ser-ho,espanyolot subhuma

#33 Sarola, Castelldefels, 18/06/2019 - 12:16

Javier Cercas ha descrit extraordinariament be l'ánima del Regim Nazi-Kumbayá de 1.980.

#32 Purria de Tabarnia, Bcn, 18/06/2019 - 10:01

Tiene razón Cercas,el nacionalismo español es incompatible con la democracia.
Sus numerosas muertes en pro de la unidad de España así lo confirman

#32.1 Barretina a rosca, Black hole, 18/06/2019 - 10:29

¿Purriasco cómo andas de tu onanismo compulsivo? ¿Has acudido ya a un profesional?

#32.2 Purria de Tabarnia, Bcn, 18/06/2019 - 11:18

Si consideras a tu madre un profesional,entonces ,si.

#32.3 Barretina a rosca, Black hole, 18/06/2019 - 14:23

Jajajajajaja

Veo que no te has curado y además intuyo que va a peor.

#31 joan illa, tarragona, 18/06/2019 - 08:33

Un escriptor mediocre amb un cap mediocre que diu mediocritats, fruit de la seva espanyolitat. No entendran mai res perquè a on no n'hi ha no hi pot rajar. És un fidel reflex dels seus coleguilles extremenys que cobren el que no generen i encara es queixen de que volen més traient-ho del que generen els catalans. Salut i república catalana!

#31.1 Barretina a rosca, Black hole, 18/06/2019 - 10:26

Eres consciente del racismo y xenofobia que desprende tu comentario (aparte de los insultos).

¿Javier Cercas es un escritor mediocre? De la literatura contemporánea en castellano y catalán Cercas es de lo más "potable".

Solo demuestras tu Ignorancia y que no lees nada. Otro indepe racista y analfabeto.

#30 Magda Planelles, Barcelona, 18/06/2019 - 06:30

Sr. Cercas, no serà que usted desea lo mismo que critica; que todos los catalanes tendrían que pensar y desear lo musmo que usted piensa ?
Unos quieren mantener sus características centenarias y otros que asimilemos las características también centenarias de una cultura que se impone a través de los siglos por las guerras ganadas.

#30.1 Barretina a rosca, Black hole, 18/06/2019 - 10:37

El nacionalismo es la guerra.

Es difícil que los nacionalista carlistas entendáis ciertas cosas, es lo que pasa cuando se abraza sin ningún pudor el racismo y la xenofobia haciendo obtentación además de ello (en la UE ya os conocen).