Publicitat
Política · 5 de Març de 2014. 11:49h.

Jimmy Jump salta a la política

El 'saltador' encapçalaria la llista d'un nou partit a les europees, el CIRC

Jimmy Jump salta a la política

Una imatge d'arxiu de Jimmy Jump amb Maria Lapiedra

El conegut saltador Jimmy Jump -famós pel seu salt a Eurovisió, els Goya, i diversos camps de futbol- farà el salt a la política per encapçalar la candidatura que està preparant la Coordinadora Independent Radical Calderina (Circ) per a les eleccions europees, amb un missatge anti Unió Europea (UE) i de crítica burlesca.

Els impulsors de Circ volen que el segon de la llista sigui l’anomenat Gitano de Balaguer, Joan Porta. Aquest partit tindrà el suport extern de la Coordinadora Reusenca Independent (Cori), popularitzada per Ariel Santamaría, que va arribar a ser regidor de l’Ajuntament de Reus.

En declaracions a e-notícies, Joan Porta ha dit que encara no li han fet la proposta per anar de segon, però que “segurament ho acceptaria”. El Gitano de Balaguer ja va crear el seu propi partit el 2011 i es va presentar a les eleccions municipals per l’alcaldia de la capital de La Noguera, però no va entrar al consistori.

El programa electoral de Circ es basa en una crítica a la UE, i els principals punts del programa inclouen sortir precisament de la UE, i proposen que “els eurodiputats vagin en bicicleta fins el Parlament Europeu, de manera que no es gastin diners en viatges en avió i es tingui cura del medi ambient, o també plantegen que vagin caminant directament si no es té bici”, segons ha explicat el fundador del partit a e-notícies.

Els altres punts del programa passen per “implantar una llei per tal que els eurodiputats cobrin en botifarres en lloc de diners (així poden menjar), moderar la corrupció, doncs és inherent en els partits i no es pot eradicar, però si controlar, fent que només es puguin cometre tres delictes de corrupció per partit, i, entre d'altres, fer que els diputats hagin d'examinar-se cada any per demostrar els seus coneixements dels països de la UE”, ha apuntat.

El fundador de Circ ha afirmat que “estem contactant regidors per tal d'intentar aconseguir 50 avals, i ja portem la meitat, però no descartem recórrer a recollir signatures de persones del carrer, que són 15 mil”. Un procés de recollida que, en els dos casos, no començaria fins el dia 1 d'abril, ha assenyalat.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#49 C planas, Sabadell, 08/03/2014 - 11:03

Jaume ets un tiu gran, salut i festa. Aqui esta ple d' amargats i burgesos

#48 JORDI, CATALUNYA, 07/03/2014 - 11:19

Despres de mirar la Fotografia tin que esta a favor del Avortament en tots el casos posibles per les dones No vui que tornin pogue neixer criatures com els dos perjudican el Independentisme Català . ABORTAMENT SI P.P. Per favor o voleu altres com estos dos

#47 RAJOY, ESPAÑA, 07/03/2014 - 11:16

Estos dos demuestran sin ninguna dura quel ABORTO es muy necesario las mujeres no pueden tener estos fetos . SI AL ABORTO No a estos dos payasos que solo quieren dividir votos Molestan mas que servicio hacen DERECHO AL ABORTO para las mujeres . No se pueden tener críos como estos dos

#46 Jordi, Ripollet, 06/03/2014 - 11:46

Vaya con la caspa catalana:una monja abortista, otra política, una verdulera seudo doctora, el jimi este, Quico Homs y sus cosas, la Passola y su "con mi presidente hasta la muerte". La talibana de Cataluña radio! el Pujol y sus asuntos. Joé, y eso que la caspa era una cosa de ecpaña

#45 La doctrina y el "Libro de Estilo" de Tv-3...(I).., La doctrina y el"Libro de Estilo"de Tv-3, 05/03/2014 - 21:19

S.E.A.T. = Marca "catalana".

Partido de Baloncesto = "Bàsquet...en català".

ESPAÑOL = "colaboracionista".

Corona de ARAGÓN = "Països" "catalans" (¿?)

Hora ESPAÑOLA = Hora "catalana".

ARAGONÉS oriental = Llengua "catalana".

Deportista del sudeste de FRANCIA =
=Deportista "català"...