Publicitat
Política · 23 de Juny de 2013. 12:41h.

"Jo amb Pujol ja no me'n vaig a dinar"

Un exministre català de Suárez acusa l'expresident de "canviar política i personalment"

"Jo amb Pujol ja no me'n vaig a dinar"

Landelino Lavilla (foto:ABC)

El lleidatà Landelino Lavilla, que va ser el primer ministre de Justícia amb Adolfo Suárez i actualment forma part del consell d'Estat, explica en una entrevista a El Mundo, "vaig de tant en tant per Lleida i li dic que la marea és molt seriosa. L'última vegada que he estat amb persones significativesva ser l'any passat".

"Jo sóc català, ells són catalanistes i jo no, però tots som catalans, ens relacionem bé i no passem d'aquí. I em vaig portar una impressió molt dolenta de quina era la situació, perquè em vaig adonar del que em deien a taula i el que deien fora", indica. "Crec que, tots ells catalans, ja li tenen pavor que els senyalin i diguin: 'Aquest no està amb nosaltres'. I això funciona dia a dia", denuncia.

D'altra banda recorda, com a ex ministre, que "l'operació de Cataluna va consistir en portar de l'exili Tarradellas. Però quan va arribar aquí ens va posar una condició: 'Que em facin, a més, president de la Diputació de Barcelona, perquè jo no vaig a presentar-me allà i que em posin en un piset'. I així comença a funcionar: amb una estructura, un despatx i en el palau de Sant Jordi".

Lavilla també parla de Jordi Pujol, que "ha tingut sempre les seves aspiracions a la recambra, encara que en un pla de moderació que ha anat perdent a mesura que el seu partit perdia el poder i no aconseguia recuperar-lo. I llavors no sols va canviar políticament, sinó també personalment. Ell ara ve per aquí i jo ja no me'n vaig a dinar amb el. Està en una altra cosa".

Finalment admet que "resulta increïble que es doni tota la batalla contra l'Estatut i, en canvi, els partits es posin d'acord i votin el de València i el d'Andalucia, que inclouen moltes inconstitucionalitats que té el de Cataluna ¡i que estan repetides perquè ho han copiat! ¿Per què fan això els partits? Per què?".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#22 barretinaire, bcn, 24/06/2013 - 20:58

Un funcionari de l'anterior règim (des del 58) i de l'actual. Això va ser la 'transición', tots els que hi eren van seguir sent-hi, com si res, es van canviar de jaqueta i tots van esdevenir demòcrates de tota la vida. Fa gràcia que un exfranquista consideri rellevant sa no assistència als dinars.

#21 Josep, bcn, 24/06/2013 - 20:23

Menys mal q reconeix la discriminació del estatut. Per el demés. no ha evolucionat gens. Dir-se catalanista, i no entendre l'evolució d'en Pujol, no lliga. Será un catalanista de boquilla,; clar que l'entrevista es a "El Mundo", q sempre busquen on fotre clatellada als catalans.

#21.1 BEJOTA, bcn, 24/06/2013 - 20:50

Josep:"EL MUNDO" viu del seu treball.Els medis de tota Catalunya ,están subvencionats amb la suó del treballadors. Vergonya !

#20 BEJOTA, BCN, 24/06/2013 - 14:10

SR. LAVILLA: CUANDO PUJOL TRAFICABA EN MILLONES DE PESETAS ,LLEGADO EL CASO (B. CATALANA) SE ENVOLVIA CON LA SENYERA .AHORA ,EÉL Y SUS HIJOS ETC (CIU) HAN TRAFICADO CON MILLONES DE EUROS:LA ESTELADA.

#19 garrulo, BCN, 24/06/2013 - 13:49

diu que ell no es "catalanista"... i es ben cert... ell es un espanyolista que ens vol veure espoliats i sotmesos tota la vida... es clar...a ell tal li fot... ell cobra de Madrid i se li en fot el nostre futur...

#18 pep, manresa, 24/06/2013 - 12:21

a Jordi Pujol i als seus Sets Magnífics fills (8 comptant el bord) no li cal que ningú el convidi a dinar. Ell fa 33 anys que menja a càrrec nostre. I això que fa 10 anys que figura que ja no és M.H. Espanol del Ano.

#18.1 pip, igualda, 24/06/2013 - 13:44

pep, estàs fatal nano. Cada cop pitjor!

#18.2 Psquiatra, Sant Boi, 24/06/2013 - 20:41

Aquest pip és el típic producte de la menjadora.... ets comissionista de CCOO de TV3 o pinxo godofrèdic de La Vanguardia Española?.