Publicitat
Política · 17 de Juny de 2019. 20:20h.

“Jo vaig lluitar perquè un català fos president del Govern espanyol”

Florentino Pérez: “no sóc un dimoni”

El president d'ACS, Florentino Pérez, ha assegurat que “no he intervingut en res” ni “he participat en cap gestió” relacionada amb el projecte de magatzem de gas Castor. Així ho ha afirmat aquest dilluns durant la seva compareixença a la comissió d'investigació del projecte Castor a Parlament, on ha qualificat de “desgràcia” els terratrèmols que es van registrar al litoral del Delta de l'Ebre i Castelló.

Pérez ha retret a la diputada de la CUP, Maria Sirvent, que li hagi descrit com “un dimoni” per acusar-lo de cometre “delictes socials i ambientals” amb el projecte Castor. “A vostè les nostres vides no els importa gens”, ha reblat la 'cupaire', El president d'ACS li ha replicat que ell està acostumat a treballar “les 24 hores del dia”, però que “si es tracta de fer mítings, també sé fer-los”.

“En el míting anterior que m'han donat sembla que jo sóc aquí un dimoni. Nosaltres som servidors del govern, d'aquest i de tots els governs del que 70 països en els quals treballem”, ha afirmat Florentino Pérez. També ha destacat que “ACS té 10.000 obres alhora i ens passen moltes coses” i “aquí ha passat una fatalitat que sento”.

Encara en resposta a la diputada de la CUP, el president d'ACS li ha recordat que va ser un dels fundadors del Partit Reformista, perquè “vaig lluitar perquè un català fos president del Govern”. “Jo vaig formar amb Miquel Roca el Partit Reformista. Jo vaig lluitar perquè un català fos president del Govern”, ha remarcat Pérez.

“Jo vaig fundar el Partit Reformista amb CiU perquè creia que era necessari crear un partit territorial amb tots els partits regionalistes i vam fundar el Partit Reformista, que ens va anar molt malament, per cert. Però ho vam intentar”, ha afegit, alhora que ha subratllat que “vaig anar a tots els mítings de CiU fins que em van fer president del Reial Madrid”.

El també president del Reial Madrid ha negat que a la llotja del Santiago Bernabéu es facin negocis. “Al Reial Madrid hi entra tothom: els de convergència, els de la CUP, l'alcaldessa de Madrid... i allà no es fa cap negoci”, ha contestat a Sirvent.

Respecte la indemnització de 1.350 milions que va pagar el govern espanyol a ACS, després de retirar-li la concessió arran dels sismes, Pérez ha explicat que va ser en compliment d'una clàusula inclosa en el contracte d'adjudicació i va servir per pagar a la financeres i al Banc Europeu d'Inversions. “Aquest tipus d'obres que tenen un risc geològic l'assumeix el Govern perquè, si no ningú es presentaria”, ha indicat l'empresari.

Florentino Pérez (foto: Parlament)
Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Sipia, Badalona, 18/06/2019 - 21:33

D’on ha sortit aquest garulo de president de la comissió ?

#8 Jordi, Vancouver, 18/06/2019 - 10:16

Florentino ens acaba de dir clarament per què cap membre de la famiglia Pujol, ni dels Borbons, ni ell mateix, mai tindran problemes amb la Justícia perquè, com diria Guardiola, són els amos de l'Estat. Això mateix és aplicable a Trump, Netanyahu i Putin en els seus països, o no? La perfecció no existeix (ni existirà)

#7 Cata...queee, Montcada i Reixac, 18/06/2019 - 04:59

Media verdad Florentino,tu estabas por Garrigues Walker los Alberto y la Banca Marc...sigo sin entender como no te han pillado en tus muchos temas fraudulentos..lo intentó García y las altas esferas se lo cepillaron...¿quien te apoya?..te fuistes del Madrid lo entrampastes y pusistes a tus tontines utiles de la construcción.

#6 Doctor, Barcelona, 17/06/2019 - 22:32

Viendo el vídeo, Florentino está disfrutando con las preguntas de la chiquilla. Solo le ha faltado decir como el inspector Harold Francis "Harry El Sucio" Callahan: "Venga, alégrame el día".

#5 Joan del Bages, Manresa, 17/06/2019 - 21:55

I respecte del Castor té raó. A qui hauríem de demanar responsabilitats és als polítics que varen aprovar el plec de clàusules del contracte. Ell, en definitiva, busca el millor per la seva empresa, com té que fer un bon gestor. I sóc soci del Barça de fa molts anys i no suporto al Real Madrid, que consti !