Publicitat
Política · 10 de Juny de 2009. 20:15h.

Joan Oms: "He aplicat els acords"

El portaveu de la Confederació dels Verds defensa el pacte electoral amb Europa dels Pobles

Joan Oms: "He aplicat els acords"

Joan Oms, portaveu de la Confederació dels Verds

El portaveu de la Confederació dels Verds, Joan Oms, ha declarat a e-notícies que "l'acord de presentar-nos amb la coalició Europa dels Pobles el va prendre el consell confederal dels Verds, i jo simplement he aplicat els acords". Ha afegit que "tots els partits verds han realitzat sempre pactes en tots els llocs, i nosaltres alguna vegada hem anat amb Izquierda Unida, en una altra ocasió amb els socialistes i ara amb Europa dels Pobles". També ha dit que "nosaltres van convidar ICV, però ells van preferir anar amb IU".

Oms ha manifestat també que "no hi ha cap sanció pels nostres pactes, perquè els partits de la Confederción tenen autonomia en la seva actuació. La Confederació pot donar la seva opinió, però no sanciona. Són els partits que la formen els que prenen les seves iniciatives".

Finalment, ha dit que, "a més, la coalició amb Europa dels Pobles ha estat un èxit electoral, i nosaltres tindrem l'ocasió d'ocupar durant un temps l'escó del Parlament Europeu aconseguit per la coalició, perquè s'apliquen torns rotatoris."

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Juan, Valencia, 29/06/2009 - 10:13

Dentro de la Confederación no parece que haya unanimidad al respecto. De hecho una parte importante critica no sólo los acuerdos sino la forma en que se tomaron porque vulneraban los principios democráticos de funcionamiento más elementales.

#1 Josep M., Barcelona, 12/06/2009 - 18:03

Los Verdes han conseguido formar parte del Parlamento Europeo. De otra forma, sin Europa de los Pueblos, los votos no hubieran sido útiles para otro eurodiputado. El pacto ha sido positivo.