Publicitat
Política · 29 de Novembre de 2016. 12:10h.

Joan Ridao, nou lletrat del Parlament

L’exsecretari general d'ERC era membre del Consell de Garanties Estatutàries

Joan Ridao, nou lletrat del Parlament

Ridao, en una imatge d'arxiu

L’exsecretari general d'ERC entre 2008 i 2011, Joan Ridao, s'incorporarà al cos de lletrats del Parlament en els propers dies. Segons publica avui el DOGC, la designació de Ridao i de l'advocada Mercè Arderiu com a lletrada al Parlament es va produir a la Mesa del Parlament del 22 de novembre i va ser ratificada pel secretari general de la cambra, Xavier Muro, qui ha de rubricar el nomenament dels dos nous lletrats.

Els nous funcionaris del cos de lletrats "disposen del termini de trenta dies hàbils, a comptar de l'endemà de la publicació del nomenament en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya, per a fer el jurament o la promesa i prendre possessió del càrrec, que es durà a terme davant el secretari general del Parlament de Catalunya, el qual adscriurà els funcionaris als llocs de treball de lletrat amb caràcter definitiu".

L'exdirigent d'ERC ha quedat primer en les oposicions per ocupar aquesta plaça a la cambra catalana, a la qual s'hi van presentar 24 persones. Actualment, Joan Ridao membre del Consell de Garanties Estatutàries, màxim òrgan jurídic consultiu de la Generalitat i va ser nomenat  l'any 2013 a proposta el Parlament, en concret ERC.

Ridao, a banda de ser secretari general d'ERC durant tres anys, també va ser cap de files d'ERC al Congrés de diputats en el mateix període, fins que va perdre unes primàries davant l'actual líder del partit a Barcelona, Alfred Bosch.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Marta Martí, Girona, 30/11/2016 - 22:00

Perdonin, com a participant en processos de selecció d'aquests tipus...Els aspirants que no es van presentar a la resta de proves, no s’ha preguntat el tal Laughter si no era per la manca de mèrits o per la puntuació obtinguda? En tot cas, com en totes les oposicions, la resta de proves tenen majo

#10 Pere Joan Martí, Barcelona, 30/11/2016 - 21:54

Després de llegir a Laughter he anat al web del Parlament, la informació és pública i transparent.
He constatat que el procés selectiu era un concurs-oposició. Efectivament hi havia 24 aspirants.
El concurs de mèrits, com a tot arreu, esta pautat en les bases. Com es pot veure (web Parlament),

#10.1 Laughter, L'H-España, 30/11/2016 - 23:24

Claro, las bases de la convocatoria son claras y transparentes.... el problema es la valoración de los méritos.... ¿Qué meritos hay que valorar para ser abogado? ¿el partido al que perteneces?Los méritos se demuestran con pruebas objetivas e iguales para todos. Lo demás...chanchullos

#10.2 Laughter, L'H-España, 30/11/2016 - 23:32

Todo lo que no sea oposición pura y dura, como en las oposiciones para los cuerpos del Estado, es un CHANCHULLO para colocar a los que interesen. Los "concursos"-oposición han sido y siguen siendo la forma de seleccionar a los aspirantes según intereses , en mucho caso políticos.

#9 ona, valls, 29/11/2016 - 23:38

El millor d'esquerra amb diferencia!!

#8 Laughter, L'H-España, 29/11/2016 - 19:33

El 18 de julio, la Vanguardia ya dijo el nombre de los dos que iban a ganar la plaza. De los 24 presentados a las pruebas, 22 se retiraron al ver la valoración que el tribunal hacía de los "méritos" de ambos. Las pruebas jurídicas, las que demuestran lo que sabes de leyes. Las hicieron ellos solos

#7 Laughter, L'H-España, 29/11/2016 - 19:10

Para ser Letrado de las Cortes españolas, hay que aprobar unas oposiciones, donde se puede presentar cualquier español que cumpla los requisitos. Para Letrado del Parlament, la Generalidad hace como Juan Palomo, yo me lo guiso, yo me lo como. Por supuesto con apellidos occitanos.