Publicitat
Política · 24 de Juliol de 2008. 11:52h.

Joan Saura demana perdó per l'stalinisme

"Com a hereus d’aquesta tradició és de justícia que reconeguem els errors”

Joan Saura demana perdó per l'stalinisme

Stalin

El president d’ICV, Joan Saura, en l’acte de commemoració del 72è aniversari del PSUC, ha demanat perdó "per les persecucions ideològiques i l’actitud stalinista que el PSUC va adoptar al llarg de la seva història" alhora que ha reclamat la necessitat de "fer una revisió crítica de l’absurditat de les purgues i les persecucions ideològiques que es van dur a terme en els partits comunistes en els anys 40 i 50".

En aquest sentit, Saura ha reconegut que "l’stalinisme és la part més fosca i trista del PSUC i com a hereus que ens sentim d’aquesta tradició és de justícia que reconeguem els errors”. “El PSUC que era el principal vetllador de la defensa democràtica va negar aquest sistema en el seu si” ha afegit alhora que ha recordat que "Comorera va ser responsable de l'expulsió de molts militants per opinar de forma diferent, però després va ser víctima d’aquesta mania persecutòria pròpia d’una doctrina autoritària".

Pel president ecosocialista "aquesta realitat forma part del nostre passat, i només coneixent i reconeixent aquests fets és com es va evolucionar cap a una formació més oberta, transparent i integradora”. Durant l’acte, que s’ha centrat en el primer secretari general del PSUC, Joan Comorera, Saura ha remarcat la figura del que va ser “un dels polítics més importants del segle XX” i ha recordat “l’aposta decidida que ell va fer per la unitat de les esquerres, una característica pròpia des dels inicis del PSUC”. “Si ara visqués, segurament també hauria fet una aposta pel govern d’Entesa”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#43 Ramon, Barcelona, 25/07/2008 - 12:00

Jo també enyoro Jordi Pujol, Copròfil, jo també l'enyoro.

#42 Kropotkin, Vic, 25/07/2008 - 11:43

Podrias haber empezado por pedir disculpas por el Tripartit y la opresión nazionanista que habeis traido a Cataluña. Ah, y tambien por lo del Feng Shui y las comilonas...

#41 pere de solana, Niula, 25/07/2008 - 10:14

Saura està bé que demanis perdó pel passat. D'aquí un temps espero que el demanis també pel vostre present, en el que també aflora el subconcient comunista massa sovint.

#40 Ramon, Barcelona, 25/07/2008 - 09:53

30 anys després de Berlinguer, caigut el mur, quan ni gosen dir-se comunistes i es fan dir bolivarians, ecopastanagues, oliveres, qualsevol mandanga, va aquest i parla de Stalin en termes d'"errors" i de purgues "absurdes". Krushov, va ser més dur!

#39 joan del bages, manresa, 25/07/2008 - 09:32

I això no ho ha vist fins ara ? Precisament ara que gràcies a la política té un status i nivell de vida que és el que és. N'hi ha que ja a l'època daurada de la "progressia" (anys 70) ja ho veiem i ho deiem. Llavors ens deien "fatxes"...