Política · 12 de Febrer de 2017. 23:07h.

Joana Ortega compara el 9-N amb Rosa Parks

L'exvicepresidenta s'equivoca i la bateja com a "Sara"

L'exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha comparat el 9-N amb Rosa Parks, la dona negra que no va cedir el seu seient a un blanc en un autobús a Montgomery (Alabama, Estats Units) l'1 de desembre de 1955 encara que la llei vigent aleshores així ho establia.

Ortega ha manifestat en el programa Vist per a sentència de TV3 que "vostès recorden quan la senyora Sara Parks -s'ha equivocat en el nom- va asseure's per primer cop en un autobús en un seient de blancs quan era una persona de color? El 9-N ha estat un pas similar".

parks.jpg

Rosa Parks, amb Martin Luther King

També ha assenyalat que "ho situo amb tota la distància que vulguin", però ha insistit que "a mi aquesta reflexió me la porta". "No es tracta de desobeir, es tracta d'anar avançant", ha conclòs.

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha exposat que "la desobediència és un marc mental que ha intentat imposar la CUP en aquest procés" i, en aquest sentit, també ha recordat la llei que impedia als negres asseure's en els primers bancs dels autobusos.

"El gran mot de la Rosa Parks va ser 'no'" i esverats van fer entrar la policia per baixar-la. Sabeu què va passar? Que tota la gent de color negre va decidir no agafar aquell autobús i com que no el van agafar es va arruïnar la línia", ha afegit.

Finalment, ha assenyalat que "aquella gent va aconseguir canviar el marc legal com a conseqüència d'un 'no' d'una persona que, amb perdó, físicament era poca cosa". "El que busquem no és la desobediència per la desobediència", ha conclòs.

62 Comentaris

Publicitat
#35 Jose Antonio Muñoz Martinez, Hospitalet de Llobregat, 14/02/2017 - 17:13

La ley es la que es y hay que respetarla, cuando se modifique la ley, entonces se podrá hacer, mientras tanto los primero que deben dar ejemplo cumpliendo la ley son los gobernantes y los políticos.

#34 emprenyat, bcn, 13/02/2017 - 17:56

No tenen vergonya ni decencia.

#33 Smicht de Platja, Cuni, 13/02/2017 - 17:03

Con Rosa Parks?. Quina bestiessa. La Ortega ha sido/es una pijilla de poble que tambien se ha creido sus flipadas. Un buen personaje para el Gran Hermano VIP. Quina grasia.

#32 Providi, Mataró, 13/02/2017 - 14:49

Ai ! Llicenciada Sara Ortega...

#31 Providi, Mataró, 13/02/2017 - 14:49

Ai ! Llicenciada Sara Ortega...