Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2018. 09:42h.

Joaquim Nadal: "estem en un carreró sense sortida"

"No podem governar el país de fira de la ratafia a fira de la ratafia"

Joaquim Nadal: "estem en un carreró sense sortida"

L'exconseller de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha estat entrevistat a Els Matins de TV3 per a presentar el seu llibre 'Catalunya, mirall trencat' (Pòrtic). Nadal ha lamentat que "hem construït una ficció, que som República. I com que no ho som ens anem entrebancant en unes expectatives que no es materialitzen".

"No podem governar el país de fira de la ratafia a fira de la ratafia", ha assenyalat, a més de considerar que "estem en un carreró sense sortida". “Aquesta paràlisi la pagarem. Hauríem de tornar a la política de les coses concretes“, ha advertit. En aquest sentit, ha reclamat que "el Govern no miri només cap a Brussel·les i miri cap aquí".

“Reivindico el catalanisme de recorregut, on s'identifica molta gent que no és independentista. Contra els que liquiden la transició amb un cop de ploma, reivindico la lluita de la gent que va vèncer el franquisme“, ha remarcat. “Lamentablement, crec que cap de les dues part està disposada a fer cap pas. Veig tothom molt enrocat“, ha criticat.

L'exconseller creu que "un dia o altres s'ha de fer un referèndum. Formo part dels signants de la plataforma d'Òmnium". També ha reconegut que "l'1 d'Octubre en termes homologables de cara al món no va a ser un referèndum. Per la violència policial però també perquè no hi havia unes garanties".

Nadal defensa "abandonar la via unilateral, tornar al referèndum refrendat i fer una consulta amb totes les garanties". Tot i això, ha apuntat que “qui primer ha de moure fitxa és l'Estat: reconèixer que la repressió de l'1-O és inacceptable i alliberar els presos“.

D'altra banda, ha criticat el moviment polític liderat per Puigdemont perquè "mai, mai, mai de la vida hauria vist la presentació de la Crida al Saló de Sant Jordi. És una utilització de les institucions". Finalment, en referència al seu llibre ha lamentat que "sense haver-lo llegit, a twitter molta gent m'ha engegat a la merda".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#27 Mefisto, BARCELONA, 08/11/2018 - 12:20

LA "BOMBOLLA BALLARINA" QUE LI DIUEN ELS INDEPES SEGUEIX FENT LA MATEIXA COMÈDIA. COMENCEM A ESTAR-NE TIPS. CADA DECLARACIÓ D'AQUESTS PSC-OPORTUNISTES ES UN VOT PER CIUTADANS ... FINS I TOT AMB ALSÀSUA QUE AL SÀNCCHEZ EL VA REBENTAR ...

#26 Cris, Barcelona , 07/11/2018 - 19:49

El psc llevan años jugando a la ambigüedad. También sois culpables .

#25 Kropotkin, Vic, 07/11/2018 - 18:13

¿Pero este tio todavía existe?.... juas, juas, juas

#24 Rivas, Hospitalet, Tabàrnia, 07/11/2018 - 17:20

Nadal representa lo más cínico del catalanismo: no son indepes, pero normalizaron a los indepes durante el Tripartito y están deseando volverlo a hacer.

#23 M. Pilar, Barcelona, 07/11/2018 - 16:41

Quina llàstima Quim, et creia més racional. Havent estat format part d'un govern que va desenvolupar una gran tasca no és pot entendre que demanis la llibertat dels empresonats posant en dubte el paper dels Tribunals i del Govern de l'Estat