Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2020. 09:44h.

Jordà acusa les distribuïdores de "forrar-se"

"És insostenible i intolerable la diferència de preu entre la producció i la venda"

Jordà acusa les distribuïdores de "forrar-se"

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, en una entrevista a El món a RAC1, ha denunciat que "les grans distribuïdores i les comercialitzadores s'estan forrant a costa dels pagesos. Darrera dels pagesos només hi ha els bancs. Això és una problemàtica gravíssima".

"És increïble que qualsevol persona pot treballar per cobrar per sota el preu que li costa allò que fa. Això no hauria de passar. A l'estat espanyol no s'ha regulat", ha afegit. Jordà considera que "això no és culpa del consumidor. Segur que no hem estat capaços de preocupar-nos prou de les persones que fan els aliments. No s'ha abordat com cal l'equitat de la cadena valor. És un problema gravíssim".

"És insostenible i intolerable la diferència de preu entre la producció i la venda. Una anormalitat extrema. Fa que res sigui viable, i menys la vida digne d'un professional del món rural", ha admès. "Passa per deixadesa durant molt de temps de prendre consciència del que representa la feina d'un pagès", ha lamentat.

"Fa molt temps que reclamem al Ministeri que canvií la Llei de la Cadena Alimentària per evitar que no es pugui cobrar per sota del que costa produir allò que es ven. És absurd", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 pepe, andorra, 14/02/2020 - 19:45

pues qs les diga algo, pq es de todos conocido quienes llevan la mafia de cada producto y lo curioso es q la mayoria de mafias de alimentos, al menos en BCN, están participadas por separatas o son de separatas, asi q ya sabe. Y las judías se traen todas de marruecos, asi q hablas con tu compi de gobierno y q llame a su rey para q baje precios.

#13 Sergi Sergio, Barcelona, 14/02/2020 - 19:29

Estos Consellers de donde los sacan??? De un frenopatico, de algun centro de borderlines, de alguna asociacion de retardados, o simplemente escogen al mas bobo del partido porque no saben que hacer con el???

#12 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 14/02/2020 - 13:26

"A l'estat espanyol no s'ha regulat"

¡Eurekaaaa...! lo encontré... ¡la culpa es de Madrit...!

Excelente razonamiento lógico de esta superdotada intelectual... que dice "la viqui" que es... "llicenciada en Història" título sin duda obtenido en la tómbola de la fiesta mayor de su pueblo... o en la Autónoma... lo cual es mucho peor.

#11 marc, barcelona, 14/02/2020 - 12:39

Como tú que te has forrado con el único mérito de envolverte en una bandera.

#10 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 14/02/2020 - 11:48

Simplificar es gratis. Esta es la que gasta nuestro dinero en propaganda diciendo no me toquéis los huevos.