Publicitat

Ningú a Agricultura rep els pagesos afectats pels incendis de la Ribera d'Ebre

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, no ha rebut aquest dimecres els pagesos afectats pels incendis de finals de juny a la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues, que han fet una marxa lenta des de Torrefarrera, a Lleida, fins el Departament d'Agricultura, a Barcelona.

La marxa tenia com a objectiu protestar contra els ajuts de la Generalitat pels damnificats dels grans incendis, els quals consideren insuficients. El Govern va estipular unes ajudes de cinc milions d'euros a préstec amb un interès zero, mentre que els agricultors demanen diners a fons perdut per poder recuperar les seves activitats.

La protesta ha sortit del Segrià a les 9 hores i han recorregut l'A-2 a 60 quilòmetres per hora, fins arribar a Barcelona les 13:00 hores. Una vegada al Departament d'Agricultura, els pagesos només han pogut entregar un manifest, però sense poder reunir-se amb cap responsables.

L'alcalde de Bovera, Òscar Acero, ha qualificat la situació de “vergonya” i ha demanat la dimissió de la consellera Jordà, igual que la resta de manifestants i alcaldes que s'han desplaçat a Barcelona. “És una vergonya que no ens hagi rebut ni la consellera ni cap director. S'havia demanat amb temps des de l'ajuntament, a través dels pagesos, i s'havia demanat des del consell comarcal”, ha denunciat en declaracions a TV3.

Acero ha conclòs que “valdria la pena que dimitís si no està al costa dels pagesos”. “El que volem és que si tenim un problema, és que acudeixi ella”, ha reblat. Els pagesos, d'altra banda, han anunciat que diumenge vinent preveuen tallar la C-12, al seu pas a Flix.

Teresa Jordà, en una imatge d'arxiu (foto: twitter de Teresa Jordà)
Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 XAVIER CODINA MARCET, LLeida, 16/08/2019 - 13:51

Si fas el càlcul reïal et surt q precisses 5 vides per tonar-los a interès zero. pER AQUI VULGUI CALCULAR-HO, I DESPRÉS MIREU SI ÉS TRIST Q UN LLITRE DÓLI VERGE ES PAGA A 2,5 € LLITRE I AL mARROC A 45 DIRHAMS, Q SÓN 4,5 € LLITRE. sOM UNA COLLA DE DESGRACIATS Q NO ENS VOL NINGU.

#11 XAVIER CODINA MARCET, 25004, 16/08/2019 - 11:55

Bon dia!!
Bona explanació de la realitat del camp català: les diferents administracions no són però el més greu és q La Generalitat; tampoc i tristement, no cal ser un cent ciències, aquest cinc milions d´euros tal com estan els mercats agraris i els productes de la terra ( preus intervinguts per les grans coorporacions) NO poden ésser tornats

#10 Soloesmiopinion, Tabarnia, 15/08/2019 - 13:59

Dice el Govern que solo ofrecerán ayudas a aquellos que se comprometan a plantar lazos amarillos en los terrenos calcinados.

#8 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 15/08/2019 - 09:51

"Ningú a Agricultura rep els pagesos afectats pels incendis de la Ribera d'Ebre..."

Hem TANCAT perquè estem a Waterloo fent país...
Com sempre, reclamacions a Madrit..

Conselleria d'Agricultura
Generalitat de Catalunya

#8.1 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, La peste amarilla daña el cerebro…, 15/08/2019 - 10:25

Que pensàveu..? que estem per solucionar els problemes de la gent catalana..? passerells... el procés i la nostra butxaca, això és l'important...

#8.2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 15/08/2019 - 14:01

Quehacer está chusma molestando al Govern en sus merecidisimas vacaciones tras una actividad legislativa frenética? Que egoístas, no piensan en los padres de la patria!

#7 Lluis C., Barcelona, 15/08/2019 - 09:43

Ara els pagesos s'adonaran de la incompetencia d'aquesta colla d'impresentables que han segrestat les institucions durant aquests darrers anys, son "genteta" que viuen de cuento del mal anomenat "procés" per cobrar i enganyar a la gent. Espero que els alcaldes que lluien el bastó vegin que serveix per altra cosa que per adular aquests bandarres