Publicitat
Política · 19 de Setembre de 2017. 22:06h.

Jordi Cañas compara el procés amb el nazisme

L'exportaveu de Ciutadans assegura que "si desfileu amb torxes, assenyaleu a la gent i vulnereu la Constitució, és que us assembleu molt als nazis"

Jordi Cañas compara el procés amb el nazisme

Jordi Cañas

L'exdiputat de Ciutadans Jordi Cañas, ha comparat les pràctiques que estan fent servir els partits independentistes amb el règim nazi. Ho ha fet en un acte de Societat Civil Catalana, anomenat "la revolució dels somriures la protagonitzem nosaltres". Durant l'esdeveniment, l'exdiputat ha llençat un missatge als independentistes, "si desfileu amb torxes, assenyaleu a persones i vulnereu la constitució i feu servir els mateixos mecanismes, és que us assembleu molt als nazis".

Cañas també s'ha mostrat molt crític amb el president de la Generalitat, al que ha considerat un "colpista" i al que "acusa de tot el que els hi pugui passar als alcaldes i a les seves famílies després de les amenaces que va remetre". L'exdiputat ha considerat l'aprovació de la llei del referèndum i de transitorietat com un "cop d'estat institucional".

L'exparlamentari també ha dit que desitja que als polítics que han vulnerat la llei "us caigui tot el pes de la llei" i ha assegurat que "amb aquesta tropa no hi ha res a negociar". Respecte a l'aplicació de l'article 155 de la constitució, que preveu la suspensió de l'autonomia, ha comentat que "l'article 155 és un article legal i que s'ha de fer el que sigui necessari" perquè "a una nació ferma no li tremola el pols".

Jordi Cañas també ha sigut molt dur Gabriel Rufián, i ha assegurat que està "molt estudiat" que ERC l'hagués ficat com a portaveu al Congrés dels Diputats, pel perfil que té, pot arribar a molta gent però ha afirmat que "li repugna la figura que representa".

En l'acte, que ha tingut lloc al Centre Cívic Teresa Pàmies, també han participat Mariano Gomà, Joaquim Coll i Joan López Alegre. Tots han coincidit en considerar la situació actual com un "cop d'estat institucional" així com el fet que els independentistes han aconseguit imposar el seu relat gràcies a les escoles, universitats i mitjans de comunicació.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#20 Rodejet, BARCELONA, 20/09/2017 - 12:15

Ho compara, perquè en el fons Cañas, és el que defensa.
Per cert Cañas, com està el tema del teu frau fiscal, " patriota " ?.

#19 la guineu platejada, Barcelona, 20/09/2017 - 12:10

no deixa de sorprende'm la ingent quantitat de filo-españolistas que escriuen,en castellà,es clar, en aquest diari. Ho son de vertitat o son simplement trolls de Madrid. Estic segur que molt ni viuen a casa Nostre. Rius faci una mica revisió, si us plau!

#18 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 20/09/2017 - 09:46

Si cualquiera tiene dudas, que consulte la wikipedia. Buscad "Fascismo" y dirigíos a "Características y definición". Si alguno es independentista sentirá una sensación molesta en el estómago al reconocer los mismos patrones que en el nazismo o el franquismo. Y si lo buscais en otros idiomas el resultado es el mismo.

#17 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 20/09/2017 - 09:39

El President Companys era nazi per això els nazis el van arrestar i el van lliurar als feixistes franquistes que el van afusellar...no hi ha com ser professor d'història.

#17.1 Funcional, bcn, 20/09/2017 - 09:49

Para tu informacion, tu presidente firmo mas de 400 sentencias de muerte

#17.2 RA, ra, 20/09/2017 - 09:59

No se qué dirían los fusilados en Cataluña cuando Companys era presidente de la Generalitat. Y no fueron ni 1 ni 2 sino bastantes más......cuantos ? búscalo en la Enciclopedia Catalana.

#16 Joanet, BCN, 20/09/2017 - 09:28

Lamentablement té bastanta raó... i no sabeu el que em dol dir-ho...