Publicitat
Política · 14 de Gener de 2019. 20:28h.

Jordi Cuixart vol acusar l'Estat en el judici al Suprem

El president d'Òmnium denuncia que s'hagin "suspès els drets civils i democràtics"

Jordi Cuixart vol acusar l'Estat en el judici al Suprem

Roda de premsa d'Òmnium (Foto: Òmnium Cultural)

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, acusarà l'Estat de vulnerar drets fonamentals en l'escrit de defensa del judici: "No és un escrit de defensa, és un escrit d'acusació davant l'Estat", ha assegurat el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri i els advocats de la defensa de Cuixart, durant una roda de premsa aquest dilluns a la tarda al Col·legi d'Advocats de Barcelona.

Mauri ha anunciat que la defensa adoptarà l'estratègia de culpar el sistema de la "vulneració de drets fonamentals", ja que "és l'Estat qui ha de respondre davant la vulneració dels drets fonamentals". Mauri ha manifestat que es tracta d'un "judici polític en què s'evidenciarà la vulneració de drets fonamentals", fet que "afecta a tots els ciutadans del país".

La defensa argumentarà que l'Estat ha violat els drets de llibertat d'expressió, dissidència política, reunió i a un judici amb garanties, ja que "ha col·locat la unitat del país per sobre dels drets fonamentals dels seus ciutadans".

Mauri també ha fet una crida a exercir "tantes vegades com faci falta" la desobediència civil pacífica i ha explicat que Cuixart i la resta de presos polítics faran una reivindicació del "dret a la participació política i l'autodeterminació" durant el judici.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Marcel-li, Barcelona, 15/01/2019 - 10:45

La bona noticia es que aquest personatge, que va profanar l'entitat cultural, que va desacreditar el paper de president d'una organització amb un prestigi que tenia, aquest element fa mes d'un any que no l'hem vist pel carrer, i això es una gran noticia. Ara pateleja pero estar engargolat li va d'alló mes be, fins i tot pel seu curriculum. Vanit

#6 Neferu, Barcelona, 15/01/2019 - 09:21

Joder, qué jeta tienen estos indepens. Mienten sin que se les mueva ni un músculo de la cara. A ver, seamos serios ¿ No fuisteis vosotros quienes rompisteis la baraja de la democracia porque os hartasteis de las cartas que vosotros mismos elegisteis democráticamente?¡Cuanto cinismo XD!!

#5 vicedo, barcelona, 14/01/2019 - 23:44

Els advocats d´en Cuixart potser que s´ho facin mirar. Suposo que tantes ximpleries com diuen no les hauran après a la carrera, sinò que els obliguen a dir-les. Perquè si no és així, tenen menys futur que el Puigdemont....

#4 Vikander , Cornellá , 14/01/2019 - 22:24

Si esa es su estrategia jurídica me parece a mí que lo llevan clarinete.
Si quieren acusar al Estado de algo me parece muy bien, pero eso será en otro juicio, éste va de lo que va.

#3 Tabarnés puro, Barcino, 14/01/2019 - 22:22

Los únicos que habéis intentado suspender los derechos civiles y democráticos de la mayoría de los catalanes y de todos los españoles habéis sido vosotros. Y por eso estáis donde estais, mangantes. Ajo y agua!