Publicitat
Política · 9 de Març de 2011. 22:31h.

Jordi Pujol posa Israel com a exemple

L'expresident de la Generalitat destaca la influència jueva en el seu nacionalisme

Jordi Pujol posa Israel com a exemple

Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha destacat aquest dimecres la influència d'Israel en els valors del nacionalisme català ja que, segons ha dit, el poble jueu és un exemple de lluita per la defensa d'una ànima col.lectiva, una llengua i una acció política compromesa.

En la presentació del llibre Jordi Pujol i els jueus (Pòrtic), escrit per la periodista Anna Figuera, que explica la relació de l'expresident amb el poble jueu, Pujol ha posat a Israel com a exemple de país que defensa valors nacionals "potents".

"Els jueus han estat capaços d'unir la lírica, l'emoció i la mística que els ha fet creure que hi ha una cosa fora d'un mateix que té sentit", ha afirmat l'expresident, que ha defensat la necessitat dels pobles de "tenir un lloc en el qual estiguem com a casa".

Tot i reconèixer que el seu nacionalisme ha estat influenciat pel judaisme i el sionisme, Pujol ha afirmat que sempre ha demanat a l'estat d'Israel una actitud "més oberta" sobre els àrabs.

A l'acte també ha assistit l'exambaixador israelià Shlomo Ben Ami, que ha qualificat la figura de Pujol d'"importantíssima" no només per la seva visió del nacionalisme "universal", sinó també pel seu "filosemitisme, no gaire freqüent a Espanya". A més, ha assenyalat els paral.lelismes entre el poble català i israelià per la defensa d'uns valors universals.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 11/03/2011 - 14:08

Francesc, he viscut dos any i mig a Israel, convisquent estretament amb els israelites, i escoltant també la opinió dels palestins. I estaba a Israel quan hi va anar en Pujol l'any 88, i li vaig escoltar el discurs. Puc comparar i discrepo de la opinió de Pujol, que respecto, naturalment.

#13 Corona de Aragón, Teruel, 10/03/2011 - 17:45

Por lo menos, este hombrecico no engaña. No hace falta ser muy listo para saber quién hará el papel de palestinos en la película que nos está contando.BIENES DE ARAGÓN PARA ARAGÓN

#12 Oriol, BCN, 10/03/2011 - 13:28

Felicitats, president!!!

Però vagi amb molt de compte de no exarcebar la pijo-progresía...

#11 Español, España, 10/03/2011 - 13:00

España debería separarse de Cataluña cuanto antes. Cataluña es una región semita y por eso el 40% de los niños que nacen en los hospitales catalanes son niños no-blancos. La identidad racial de Cataluña ha sido exterminada por los semitas que la gobiernan en la sombra. Cataluña será mestiza

#10 Español, España, 10/03/2011 - 12:58

El judaismo sionista busca la división de Europa. Son ellos los que han fomentado la entrada masiva de inmigrantes no-blancos en Europa para destruir la identidad racial de este continente. Así nos debilitan desde dentro. Tenemos al caballo de Troya en casa