Publicitat
Política · 25 de Juliol de 2014. 19:08h.

Jordi Pujol, també

L’expresident admet que tenia diners de forma irregular a l’estranger

Jordi Pujol, també

Pujol, en una imatge d'arxiu

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha admès en un comunicat que tenia diners d’una herència familiar en comptes a l’estranger, que també van anar a parar als seus fills. És per això que ha demanat “perdó” i ha assegurat que ell n’ha estat “l’únic responsable”.

Pujol explica que després de les informacions que han anat apareixent en els darrers dos anys s’ha vist amb la “obligació” de donar explicacions. En aquest sentit, diu que el seu pare els va deixar en herència “uns diners ubicats a l’estranger -diferents als compresos en el seu testament-“.

Aquests, comenta, “no es trobaven regularitzats en el moment de la seva mort al setembre de 1980”. El seu pare va voler que “fossin destinats als meus set fills i a la meva esposa, doncs ell considerava errònia i d’incert futur la meva opció política”.

També recorda que “la sobtada mort del meu pare va tenir lloc a escassament cinc mesos de la meva pressa de possessió com a president”.

Pujol diu que com la majoria dels seus fills eren menors d’edat “la pràctica totalitat dels meus fills em convertia en responsable legal de qualsevol decisió”, però que va decidir encarregar la gestió dels diners a una persona “de màxima confiança”.

Dins d’aquesta gestió s’incloïa també “la regularització” però “no vaig voler saber mai més el mínim detall”. “El meu error original va ser contaminar directament als meus set fills i a la meva esposa”.

“Lamentablement no es va trobar mai el moment adient per a regularitzar aquesta herència, com sí han pogut fer-ho la resta de persones que es trobaven en situació similar en tres ocasions excepcionals al llarg de més de trenta anys de vigència de l’actual sistema tributari”, comenta.

Pujol, després d’explicar d’on prové part del patrimoni econòmic dels seus fills, diu que “amb molt de dolor, pel que significa per la meva família i per a mi mateix, però sobretot pel que pot significar per a tanta gent de bona voluntat que poden sentir-se defraudats en la seva confiança, a la qual demano perdó”. 

Publicitat
Publicitat

191 Comentaris

Publicitat
#183 Pere Pau, Can Pixa a la Vies, Porka, Rec..., 28/07/2014 - 08:12

Com diuen en castellà: Quien le roba a un ladrón (hisenda escanyola) ha cien años de perdón.

#182 SUBVENCIONES, SUBVENCIONES...!!! ................, SUBVENCIONES, SUBVENCIONES...!!! ......, 27/07/2014 - 18:03

SUBVENCIONES,SUBVENCIONES y más SUBVENCIONES para "Amiguetes-ENCHUFADOS",Tv3,Punt-Avui,Omnium,ANC, Medios de CAT...Paises HISPANO-americanos para fomentar Lenguas Indígenas en CONTRA del ESPAÑOL...PAN-catalanismo en SES ILLES, Franja de ARAGÓN, L'Algher...MILLONES para PERPIÑÁN para el catalán.

#181 jordi, salou, 27/07/2014 - 17:57

CIU; PP ;PSOE els mateixos corruptes son
JOnqueres ho espaviles ERC no n'hen quedarà un altre remei que votar al CUP a Catalunya i ha podemos ala resta d'e

#180 pep, terrassa, 27/07/2014 - 17:32

Molt l'intent. Aquest centims són del 3%. Una part anava a la teva butxaca i l'altre a la familia per dividir les pistes.
Molts ja ho sabiem. Pujol ens va arruinar i es va quedar amb el calers de Banca catalana.

#178 Tarradellas: "PUJOL NO ES DE FIAR"................, Tarradellas: "PUJOL NO ES DE FIAR"......, 27/07/2014 - 16:49

-Para Tarradellas no sería ninguna sorpresa la "CONFESIÓN" de Jordi PUJOL(=CORRUPCIÓN y EVASIÓN de MILLONES de EUROS).
-En 1977,ya lo decía Tarradellas "PUJOL NO ES DE FIAR".
-Lo que está claro es que con el "Estat Propi",ni el "PADRÍ" PUJOL,ni MAS tendrían ningún problema con La "HISENDA-CAT".