Publicitat
Política · 20 de Gener de 2023. 19:36h.

Jordi Pujol veu massa immigració

"Els catalans estem amenaçats d'acabar minoritzats"

Jordi Pujol veu massa immigració

L'expresident de Catalunya Jordi Pujol ha considerat que "els catalans estem amenaçats d'acabar minoritzats" dins de Catalunya i ha demanat respostes polítiques sobre la qüestió.

Ho ha dit en una conversa amb el japonès catalanoparlant Jo Tazawa recollida per Europa Press i que es presenta al llibre 'L'última conversa (Trobada a Queralbs)', de l'editorial Lapislàtzuli.

"Ara això ho podem aguantar, i aguantem, però necessitem reforçar la política en aquest sentit", ha reflexionat Pujol en un vídeo de presentació del llibre d'aquest divendres.

Pujol ha destacat la identitat com allò "important" per a un país i ha reivindicat la història, llengua, cultura i personalitat catalanes, i ha sostingut que Catalunya té baixa natalitat i "tanta i tanta immigració".

També ha lamentat "la situació de gran desgavell que s'ha instal·lat a Catalunya ia la política catalana", així com cert "alletament" per defensar la llengua i la identitat.

Ha agraït a Tazawa que parlés català, ha considerat que això ha impactat positivament a l'imaginari sobre la llengua i, sobre la seva situació, ha avisat: "Ara el problema que tenim és seriós. Semblava fa 10, 15 o 20 anys que n'arribaria una actitud comprensiva per part d'Espanya, i resulta que no".

Publicitat
Publicitat

79 Comentaris

Publicitat
#49 joe, Tarragona, 24/01/2023 - 17:04

Hay que ver como aguanta el caiman.

#48 Jose AntonioMERIDA DE LA TORRE, Fuengirola, 23/01/2023 - 16:08

Pero este pobre anciano en esa entrevista tan pintoresca ¿le ha dicho porque hay tanta inmigración musulmana por ejemplo que como en el resto de Europa no se integran y el propicio con Angel Colom desde Casablanca renegando de nuestros iguales americanos y despreciándolos como este tipo hacia siempre y no siempre sutilmente?

#47 Jaume, Sagunt, 23/01/2023 - 14:56

Però senyor president si vostè té besnéts mexicans...

#46 El gato Gonzalo, te doy con un palo., 23/01/2023 - 12:32

Yo en cambio veo in "exceso de Pujol".

#45 El azote de los necios, Barcelona ( España ), 23/01/2023 - 10:13

Cataluña ya ha caído por la inmigración masiva como Francia o Bélgica, la próxima será España, es el problema común de todos los europeos, el gran reemplazo por tropicaloides u orientales . En vez de pelearnos entre nosotros como las tribus, deberíamos enfrentar juntos este problema común de aniquilación de la cultura e identidad europea.