Publicitat
Política · 21 d'Agost de 2019. 11:26h.

Jordi Sànchez retreu a ERC les "ànsies" per presidir la Generalitat

Lamenta que actuï "amb l'expectativa d'ocupar més poder"

Jordi Sànchez retreu a ERC les "ànsies" per presidir la Generalitat

El diputat d'JxCat suspès al Congrés i en presó provisional, Jordi Sànchez, ha retret a ERC les "ànsies" per presidir la Generalitat i ha rebutjat un avanç electoral a Catalunya com a resposta a una sentència condemnatòria del Tribunal Suprem als líders independentistes.

"Demano que no s'utilitzi la resposta a la sentència per fer política de partit. Barrejar anticipadament la resposta a la sentència amb eleccions són ganes de fer-nos combregar com rodes de molí", ha destacat en una entrevista d'Europa Press des de la presó de Lledoners.

Sànchez creu que els que insinuen eleccions anticipades, com Oriol Junqueras, han de concretar "què farien el dia després de les eleccions que no puguin fer ara" i considera que actuen "empesos pels vents electorals favorables i actuen amb l'expectativa d'ocupar més poder , especialment la Presidència de la Generalitat ".

"Un avanç electoral quan no s'ha arribat a la meitat de la legislatura ha d'estar justificat per alguna cosa més que per les legítimes ànsies d'arribar com més aviat millor a la Presidència de la Generalitat", defensa.

L'exlíder de l'ANC també reflexiona sobre les diferents causes que actualment no hi hagi unitat: "Si no hi ha unitat independentista és per incompetència dels dirigents o bé perquè a algú ja li va bé que no l'hagi, i, sense descartar la primera, crec que la clau està en la segona ".
 
Jordi Sànchez assenyala que des del moment en què alguns aposten per reforçar el partit i confrontar-se amb la competència del mateix espai sobiranista, es fa difícil definir la unitat estratègica, més enllà d'acords puntuals: "És poc raonable que dues grans marques que pugnen per un mateix mercat tinguin una unitat estratègica ".

"No veig, per posar un exemple, Coca-Cola i Pepsi Cola actuant sota una unitat estratègica. La competència electoral entre independentistes ho contamina tot i pot convertir-se en la causa de grans ineficiències i ineficàcies del sobiranisme", adverteix.

El dirigent polític veu futur a la legislatura al Parlament sempre que Aragonès recorri als seus "habilitats negociadores" per aprovar els Pressupostos de 2020, i constata que els comuns i la CUP s'han obert a parlar dels comptes.

"Si ERC es veu liderant un govern de concentració amb comuns, CUP i JxCat, com Aragonès i Joan Tardà proposen, el vicepresident tindrà capacitat d'acordar amb ells els pressupostos en nom d'ERC i JxCat", ha recalcat.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 José Garcia , Barcelona, 22/08/2019 - 01:48

Mira noi, lo teu es fer discursos i arengues damunt d'un patrol. Con un par!

#11 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 21/08/2019 - 20:39

Lo que no entiendo es cómo es que masas ingentes de secesionistas no han ido a Lledoners a liberaros mientras Torra salía al balcón a declarar la República totalitaria, teniendo en cuenta que es totelpoble el que lo desea

#10 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 21/08/2019 - 16:42

lo hacemos todos y lo damos como verdad irrefutable aunque nos repregunten, eso minará la moral de la tropa gobernante, para empezar a gobernar y dejar la parálisis permanente - por cierto nombre de un grupo Punk-.
Ahh los recortes recortes son como los sueños sueños son.

#9 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 21/08/2019 - 16:41

El 80% de los votantes del PDECat desean el adelanto electoral.
Esto hay que repetirlo una y otra vez, para que pase de dogma de fe a verdad revelada, constatada y sustentada en estudios de opinión inexistentes.
Pero machaqueo continuo, repetir una y otra vez. Hasta borrar las letras del teclado del PC, del Smartphone o quedarnos afónicos.
Si

#8 Georgina, Manresa, 21/08/2019 - 15:47

Va tenir bon ull la jutgessa que va engargolar aquest element amb el seu soci agitador, un parell de personatges que van ser els pastors del ramat i que ara estan tant ben acomodats entre reixes que fins i tot aquest tal Sanchez te deliris de grandesa. Si el cop hagués triumfat avui aquest bandarra seria el kapo de l'ordre public pel desgavell