Publicitat
Política · 13 de Setembre de 2019. 09:40h.

Jordi Sánchez suggereix deixar de pagar impostos

"Si 300.000 ciutadans no paguen el problema el tindrà l'Estat"

Jordi Sánchez suggereix deixar de pagar impostos

El dirigent de JxCat, Jordi Sánchez, en una entrevista a TV3, afirma que “si algú no sap què és la desobediència civil que pensi en l'1 d'octubre i ho entendrà. Centenars de milers de persones actuant pacíficament en contra la voluntat de l'Estat, desafiant una prohibició injusta”.

"La desobediència civil requereix una gran consciència ciutadana i cívica, una gran confiança interpersonal i l'assumpció de riscos personals. Uns riscos que seran menors com més persones participin de la desobediència", assenyala.

"Quan milers d'homes i dones decideixen actuar contra el que consideren injust esdevenen imparables. La força de la desobediència civil està en la capacitat de ser molts. Li poso un exemple: si 100 ciutadans decideixen no pagar impostos per denunciar els incompliments pressupostaris del govern espanyol és segur que tindran un problema. Si són 300.000 ciutadans que no paguen, el problema el tindrà l'Estat", considera.

També recorda que "els primers objectors de consciència al servei militar varen anar a la presó. Quan els objectors vàrem ser milers ja no ens van empresonar. I el mateix va passar anys després amb els insubmisos. I al final el servei militar va ser abolit. S'han de concretar accions fàcils d'entendre, que denunciïn una injustícia visible per a molta gent i que l'acció concreta estigui a l'abast de moltes persones".

D'altra banda, descarta investir Carles Puigdemont president de la Generalitat, atès que "la seva estratègia actual passa per adquirir l'acta d'eurodiputat. I això és incompatible amb qualsevol altra opció. El moment d'intentar la investidura del president Puigdemont va ser el 30 de gener del 2018. JxCat ho va intentar, però no vàrem tenir el suport dels nostres socis".  

Publicitat
Publicitat

115 Comentaris

Publicitat
#101 El Sifoner, Castelló, 15/09/2019 - 11:08

Que listo y astuto es, este es igual o mas astuto que su correligionario Mas. "si dejan de pagar los impuestos, el estado se queda sin dinero y tienen que abrir las cárceles, pues no podrán mantenerlas y seremos libres" "tampoco podrán pagar a los de las garitas de peaje y las AP, serán gratis". Palabra del Jordi.

#100 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 14/09/2019 - 20:50

Si se deja de pagar lo que es seguro es que Jordi Sanchez y demas golpistas..... no veran ni un euro, y se les acaba el chollo al dia siguiente.........y .... a currar jetas.

#100.1 Alfredo manda, El mundo , 15/09/2019 - 12:36

Si dejan de pagar les viene una multa con un recargo de hasta el 20 por ciento y embargo de sus cuentas, sueldos e incluso bienes materiales si no lo abonan.Y lo hace un algoritmo informático no un español opresor. Menudo regalito para el estado un 20 por ciento de recargo.
¿Y con estos estrategas pensaban hacer una revolución?

#99 Carlos, Tarragona, 14/09/2019 - 20:22

A los cuatro años de estar entre rejas ya nadie se acordará del mindundi este.

#98 Quin aborriment, Maresme sud, 14/09/2019 - 14:51

On no ni ha, no en raja. Sort que ningu li fara ni punyetero cas i aviat no recordarem ni qui era l'ewook aquest.

#97 Gregari, VNG, 14/09/2019 - 14:16

Todavía es más tonto de lo que pensaba! Y éste tiene que ser un cargo político? Apaga y vámonos!