Publicitat
Política · 21 d'Octubre de 2018. 11:00h.

Jorge Fernández es va reunir amb Pujol per frenar el procés

L'expresident li va contestar que "no queda altre remei"

Jorge Fernández es va reunir amb Pujol per frenar el procés

Pujol, amb Jorge Fernández, l'any 2000 durant la VII edició del Premi Blanquerna

L'ex ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha revelat en una entrevista a El Mundo que va visitar el 2012 l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, per frenar el procés sobiranista a Catalunya. "Vaig sentir en consciència -diu- la necessitat d'anar a veure a Jordi Pujol per arribar a algun tipus d'acord que evités que Catalunya entrés en una confrontació amb l'Estat".

El dirigent popular recorda que "sempre havíem tingut un respecte i afecte mutus" i explica que abans d'entrevistar-se amb ell va demanar "autorització" al llavors president del Govern espanyol, Mariano Rajoy." Em va dir que no tenia cap esperança que aconseguís alguna cosa, però que endavant", apunta Fernández Díaz.

"Després de tenir l'autorització del president del Govern -relata- vaig trucar Jordi Pujol i vaig quedar amb ell al dia següent a Barcelona. Em va rebre al seu despatx d'expresident de la Generalitat i li vaig demanar que mantingués en secret la trobada".

Jorge Fernández assenyala que "li vaig recordar la seva gestió al capdavant de Catalunya, el que diu el meu bon amic Juan José Lucas, que havia rebut l'autonomia en cera i que l'havia modelat en monocolor" i afegeix que "li vaig plantejar que com era possible que liderés el discurs que no hi havia més remei que anar a una confrontació després que sempre hagués defensat que no podia haver dues Catalunyes".

L'exministre indica que Pujol "va encaixar els meus comentaris i les meves reflexions, que d'altra banda eren fets que vaig exposar amb tota claredat, fins que en un moment donat va aixecar el telèfon i va trucar a la seva secretària per demanar-li un exemplar de El caminant Davant del congost, un llibre seu de converses".

"Me'l va lliurar i em va dir: 'No tindràs temps de llegir-lo sencer per les teves tasques com a ministre, però, sobretot, llegeix el pròleg'. Me'l va fixar amb un clip, me'l va dedicar afectuosament i em va afegir: 'Aquí es sintetitza per què he pres aquesta decisió i no queda altre remei'", explica que li va dir Jordi Pujol, que va afegir:" de tota manera, vull que sàpigues que jo, després de tot això, segurament deixaré la política".

Finalment, Jorge Fernández Díaz recorda que va trucar a Rajoy després de sortir de la reunió i li va traslladar la negativa de l'expresident de la Generalitat a frenar el procés: "m'ha dit Pujol que no hi ha solució i que la decisió ja està presa". "Et vaig dir que noserviria de res", li va contestar el president espanyol.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#17 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 22/10/2018 - 16:28

Lo mejor es el final de la entrevista. Deja el tren en rumbo de colisión, pero se aparta de las vias. "pero tranquilo, que dejo la política"

#16 Luigi P, Tabarnia, 22/10/2018 - 12:47

L'entrevista a El Mundo ha de llegir-se sencera per apreciar fins a quin punt polítics del PP com Jorge Fernández i en general, de tots els partits, compadrearon amb el nacionalisme català, mentre es gestava la "construcció nacional"Pujoliana que ens ha portat fins el Procés. Mai van plantejar batalla al nacionalisme. ZPedro, el mateix

#16.1 Jordi br, L'h, 22/10/2018 - 15:47

Primer de tot, Pujol al 2012 ja no pintava res desde feia anys i segona, la conclusió és que Pujol no podia fer-li cap més favor a l'estat perque el que ell havia frenat durant anys, l'estat havia provocat que ja fos imparable. Ja no funcionava ni el peix al cove ni la p . I la ramoneta

#15 Capit@n España, La realitat supera a la ficció, 22/10/2018 - 09:39

Mario Puzo es va quedar curt.

#14 Rogeli, Tornabous, 22/10/2018 - 08:39

Corleone Pujol el jefe del CARTEL mafioso separatista, sigue siendo el jefe de la REBELION.
Manda con autoridad a sus sicarios.(JUNTS pelSI) y esbirros callejeros (CUP).
Pujol ....... Como el CHAPO Guzman se ha escapado de la justicia DOS VECES.

#13 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 21/10/2018 - 22:17

La mano que mece la cuna del separatismo dijo que la decisión de ir hacia el golpe ya estaba tomada y en eso estamos. Luego vienen con el cuento del diálogo, que solo es imagen. Siempre fue bueno engañando a los socialistas, y por lo que se ve sigue siéndolo.