Publicitat
Política · 30 de Novembre de 2008. 17:43h.

José Bono qüestiona el 'café para todos'

El president del Congrés admet que va es va fer contra Catalunya i el País Basc

José Bono qüestiona el 'café para todos'

Bono, amb Maragall i les pubilles catalanes, en una imatge d'arxiu

El president del Congrés, José Bono, qüestiona en una entrevista a 'El Periódico' el 'café para todos' dels primers anys de la Transició. Bono admet que "és va utilitzar per evitar suspicàcies dels aleshores anomenats poders fàctics. Sí, es va concedir autonomia a territoris que ni l'havien demanat, però així es va silenciar aquells que amenaçaven de rebel·lar-se si Catalunya i el País Basc aconseguien tenir-ne. La descentralització política ha tingut un èxit extraordinari, però ha produït alguna servitud. Per exemple, els territoris que aspiraven a ser diferents amb la fórmula del cafè per a tothom no troben el lloc pretès i, aquest fet crea algun problema".

"Les legítimes diferències -continua- no poden crear desigualtats. Catalunya és diferent de Galícia i Madrid i aquesta diferència no es pot ocultar amb el cafè per a tothom, però tampoc pot desembocar en desigualtats de drets. La diferència és un fet i la igualtat un dret".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 robert, bcn, 01/12/2008 - 17:54

Però mentres tant bascos i navarresos , disfruten del seu concert economic, que els suposa més de 5000 euros per persona i any front als poc més de 2000 dels catalans.
Aquesta es la igualdat de que tan parlen els espanyols i la feixista "vasca" Rosa Die

#12 joan, manresa, 01/12/2008 - 17:52

Axó és i era cosa ya sabuda.Almenys algú u reconex..I també haurá d'ametre que la van cagar,van donar nom a Autonomías que ni tan sols sabían que significaba,i no tenían ni bandera.Els pecats de llavors encare és paguen i es pagarán.Sa de recti . .

#11 qui personatge!!!, països catalans, 01/12/2008 - 15:02

O es puja o es baixa, si hi han diferencies hi han desigualtats sino no serien diferencies, aquest bono o es retrasat o va anar a l'universitat amb el Montilla y el Corbachoff... carai quina rucada ha dit.

#10 Mercè, Lleida, 01/12/2008 - 14:54

El senyor Ernesto no deu saber res de l'estudi de la Universitat de Friburg que diu que el castellà és un dialecte del català. Espanya és una regió dels Països Catalans, company. Que et quedi ben clar a partir d'ara.

#9 Mercè, Lleida, 01/12/2008 - 14:49

Sembla que Bono tingui seny. Si no fos que el que volem a Catalunya, senyor Bono, és la igualtat: volem no tenir cap problema d'identitat, igual que vostè, ni més ni menys.