Publicitat
Política · 11 de Setembre de 2019. 10:31h.

Josep Bou s'emociona

El dirigent del PP reivindica que Rafael Casanova "era un gran 'españolazo'"

El regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, s'ha emocionat en recordar la figura de Rafael de Casanova i ha hagut d'interrompre les seves declaracions davant la premsa per refer-se. Bou ha definit Casanova com "un gran 'españolazo'" i ha considerat que "el nacionalisme no té perdó" per, al seu entendre, tergiversar la història.

"He vingut a dir que el nacionalisme no pot tenir ni un dia més segrestada la figura de Rafael de Casanova. I he vingut aquí a rescatar-la encara que sigui amb la paraula", ha explicat. "Perquè aquest home era qui era i va dir el que va dir. I va dir una cosa molt important i en moments molt difícils", ha valorat.

"I quan les coses estan molt difícils i s'està rodejat de morts a les muralles la gent diu les veritats. I al carrer de Sant Antoni cantonada Sant Antoni Abad va fer un escrit, i aquell escrit deia moltes coses, però el més important era...", ha dit, moment en què s'ha emocionat i ha interromput el seu discurs.

"... derramar la seva sang pel Rei, que era Carles III, pel seu honor, per la pàtria i per la llibertat de tots els espanyols", ha pogut continuar finalment. "Mai va voler separar-se d'Espanya, mai", ha assegurat. Bou ha reivindicat que "va ser una guerra dinàstica" i en aquest sentit ha qüestionat que part dels catalans preferissin els Àustries perquè "era el més car".

També ha considerat que "el nacionalisme no té perdó" per haver enfrontat els catalans. "Encara que tinguessin tota la raó del món, dividir un poble... que no ha passat res, però podia haver passat qualsevol bestiesa. Espero que mai més torni a passar això i que aquesta figura -en referència a Casanova- sigui la figura d'un gran 'españolazo'" i un home que abraça la catalanitat com l'abraço jo. Però no era catalanista perquè això no existia", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Un tal Blázquez., Lekeitio, 11/09/2019 - 21:47

Jajajajajaa,españolazo komo Sabino Arana en el lecho de muerte,oyes.

#12 distret, Barcelona, 11/09/2019 - 20:46

És falsa la vinculació del text amb Rafael Casanova, ja ho va denunciar al seu dia Serret i Bernús al seu llibre. A més a més, l'expressió moderna d' "armas franco-españolas" en el text és una prova de què, o bé, és un text manipulat ple de interpolacions, o bé, tot el text és fals. En tot cas, Espanya és un terme geogràfic fins al se

#11 Telamarinera , Vng, 11/09/2019 - 15:42

Una propuesta: Rendir homenajes a los Grandes Hombres/Mujeres de Cataluña, que hicieron grandes cosas por/para España/los españoles.
Recuperar “la verdadera memoria/historia” de Cataluña. Ni la de Franco ni la de Pujol. Ni la de los curas (quien os ha visto y quien os ve), ni la de otros “interesados”... ¿Donde están las Universidades?

#10 Casandra, BARCELONA, 11/09/2019 - 14:49

Si, esto es desde hace años la fiesta de los independentistas.
Gracias por testimoniarlo.

#9 Jos, VNG (Ghost Republic), 11/09/2019 - 13:04

Correcte. Eren espanyols lluitan contra espanyols per posar els Borbons o els Austries a la corona.

I ja està.