Publicitat
Política · 29 de Maig de 2014. 17:21h.

Joves catalans es formaran a Alemanya

Mas signa un conveni amb el president de Baden-Württemberg “perquè tinguin feina i es formin en un lloc més avançat”

Joves catalans es formaran a Alemanya

Una imatge de la signatura del conveni (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha signat aquest dijous un acord de col·laboració amb el ministre-president de Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, per fomentar la mobilitat laboral i la formació dual entre ambdós territoris amb l’objectiu de “donar oportunitat als joves catalans perquè tinguin feina i es formin en un lloc més avançat com és Alemanya”.

Mas ha afirmat que aquest acord “dóna garanties mútues que la gent formada a les nostres universitats i escoles que marxin a treballar a Baden-Württemberg ho facin en les millors condicions”, tot afegint que també facilitarà que “les empreses d’aquest land alemany tinguin l’oportunitat de vincular-se amb joves professionals de casa nostra amb ganes de treballar i formar-se”.
 
El cap de l’executiu català ha elogiat la regió de Baden-Württemberg, i l’ha posat com a referència per a Catalunya “per la seva riquesa industrial, la seva capacitat exportadora, el sistema de coneixement, i el sistema d’innovació aplicat a la producció industrial i a l’economia en general”.

En aquest sentit, Mas també ha destacat que “som els que més podem aprendre i els que estem en millor situació d’aprendre del model alemany” perquè “de tot el sud d’Europa, probablement l’economia més industrial, innovadora i exportadora en aquest moment és la catalana”.
 
El president de la Generalitat ha assenyalat els esforços que s’estan fent a Catalunya per fomentar la formació dual, i ha ressaltat que “estem començant a arribar a xifres interessants que no teníem: quan els joves acaben l’ensenyament obligatori als 16 anys, el 40% s’orienta a la Formació Professional i un 60% al batxillerat i la Universitat”. “És una xifra que va en la línia de les economies i  indústries exportadores i innovadores més avançades d’Europa”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#10 J- Vilanova Matoses, Barcelona, 29/05/2014 - 20:43

en público, dado que controlan los mass media. Quizás porque dirija su discursos a sus adeptos, acólitos, fanáticos que molta rauxa pero poco seny. Hay que indicarle que no todo el mundo promociona (aprueba) con asterisco. Los del mundillo aunque apenas hagan cursillo, saben de lo que hablo.

#9 J. Vilanova Matoses, Barcelona, 29/05/2014 - 20:40

La cuestión está en diferenciarse por el mero hecho de la inventada "realitat nacional". Vamos en Puchi diciendo que con una futura independecia la prestación por desempleo sería superior. Quizás lo afirme aunque yo desconozco sus dotes de vidente, o quizás porque piense que poca gente le contestará

#8 J. Vilanova Matoses, Barcelona, 29/05/2014 - 20:38

formativo, se sacrifican los contenidos formativos en el centro educativo, dado que el objetivo es disminuir el número de parados, aunque la dual sea con contratación temporal. Copian el modelo alemán con inversiones a nivel de Gambia. Lo importante es la foto y hacer cosas que en Madrit no las haga

#8.1 Xipolleig, Barcelona, 30/05/2014 - 08:52

Et penses que a Espanya no faran coses similars ?.
Catalunya i Espanya en aquest tema van gairebé de bracet.

#8.2 Nana Cid, Tarragona, 31/05/2014 - 08:35

Parles des de la ignorancia més absoluta, Xipolleig. Sort tens que no estàs dins del món educatiu NO universitari i que alguna de les seves institucions grinyolen, perquè si no et trobaries a l'atur amb/ sense prestació, en funció d'on desenvolupessis la docència, contractat o nomenat.

#7 J. Vilanova Matoses, Barcelona, 29/05/2014 - 20:36

Me rio de los esfuerzos en relación a la FP dual. La gente del mundillo sabe que será un fracaso estrepitoso, dado que la FCT formación en centros de trabajo es gratis y en cambio, la FP dual implica o contrato de trabajo o bien beca. Eso desde el punto de vista empresarial. Pero desde el punto de

#6 Separatistes = LLEI del EMBUT ...................., Separatistes = LLEI del EMBUT .........., 29/05/2014 - 18:27

1) Per què els separatistes EXIGEIXEN la "autodeterminació" d'un TROS de ESPANYA (= CAT),

2)...però NO permeten i IMPEDEIXEN exercir aquest MATEIX "dret" (= SEPARARse de Catalunya) a la Vall d'Aran, TARRAGONA o BARCELONA ?

3) La LLEI del EMBUT = per a mi la part AMPLA i per tu la ESTRETA...

#6.1 Unaltre, BCN, 30/05/2014 - 09:17

jo no crec que la vall de l'ebre es trenqui i Barcelona agafi l'aigua del Segre si s'independitza. I Tarragona amb port industrial i refineria, juntament amb la nuclear, de cap manera pasaran a ser d'una Catalunya sobirana, almenys sense l'us de la força,crec. Mira a Ucraina amb les regions proruses