Publicitat
Política · 24 de Març de 2019. 12:28h.

Judici a Marchena a TV3

La cadena qüestiona durant una hora la imparcialitat del jutge del Suprem

Judici a Marchena a TV3

El programa Preguntes Freqüents de TV3 va dedicar aquest dissabte a la nit gairebé una hora a l'entrevista a l'advocat de Jordi Cuixart, Benet Salellas, a l'advocat Ramón Setó i a Miquel Sàmper. En l'espai es va criticar el paper del magistrat Manuel Marchena en el judici del procés, es va denunciar la vulneració de drets dels acusats i les irregularitats en les diverses causes obertes pels fets del procés.

La conductora de l'espai, Cristina Puig, va iniciar l'entrevista a Benet Salellas afirmant que "tots els guàrdies civils menys un han coincidit a parlar de cares d'odi, no sé si t'ha sorprès perquè semblava que estiguessin preparats per la fiscalia" va preguntar.

El membre de l'equip jurídic de Cuixart va respondre que "em sobta que siguin expressions coincidents entre si i que no havien aparegut mai als informes de la causa i aquest és un dels elements que qualsevol observador internacional li farà veure que hi ha un dèficit de credibilitat amb els testimonis perquè el que diuen no encaixa amb el que deien els informes i vol dir que aquí hi ha hagut una innovació que s'ha produït externament".

La presentadora ha insistit en la pregunta: "Potser havien estat preparats, això pot passar que la fiscalia li digui als testimonis per on han d'anar?" Salellas ha explicat que "no hauria de passar" però que pot donar-se el cas. Tot seguit, la conductora també va preguntar-li si "la percepció de cares d'odi pot acabar sent considerada un acte de violència, quan es tracta d'una percepció realment?". "És evident que no" va respondre Salellas, criticant el "discurs criminalitzador dels cossos policials".

"Veig que Marchena segueix sense deixar-vos posar vídeos, s'estan vulnerant els drets dels vostres defensats?" va preguntar-li la presentadora. El lletrat de Jordi Cuixart va denunciar en l'entrevista que "es vulneren els drets dels acusats perquè no se'ns permet contrastar la credibilitat dels testimonis sense els vídeos" i va afirmar que "el tribunal vol eliminar el context".

"Hem vist al jutge Marchena fer preguntes, com quan va preguntar al Major Trapero, una pregunta que hauria hagut de fer la fiscalia i que en aquest cas la va fer ell, s'està posicionant d'alguna manera el president d'aquest tribunal en la línia de la fiscalia i l'acusació?" va preguntar Cristina Puig.

Salellas va explicar que Marchena "corre el risc que qualsevol persona que vegi el judici des de fora pensi que el tribunal ja ha perdut la imparcialitat necessària i que està ubicat en una estratègia que busca un resultat concret, per tant pot comprometre la seva imparcialitat". El membre de l'equip jurídic de Jordi Cuixart, va afirmar que aquesta setmana "la mentida dels agents de la Guàrdia Civil ha estat més evident".

Seguidament es va obrir el torn de preguntes on els convidats al programa van preguntar a l'advocat de Jordi Cuixart diverses qüestions. Entre els tertulians que van preguntar a Benet Salellas es trobava la periodista Bea Talegón i el periodista d'El Nacional Jordi Barbeta.

El programa va continuar entrevistant l'advocat Ramon Setó, advocat de quatre alts càrrecs investigats pel jutjat 13 de Barcelona, i l'advocat Miquel Sàmper, expresident del Consell de l'Advocacia Catalana. Setó va denunciar irregularitats en el procés de repartiment i adjudicació de la causa de l'1-O que es va fer al ja difunt Juan Antonio Ramírez Sunyer, tot i que les normes de repartiment de les causes vigents el 2017 permetien adjudicar el cas de l'1-O al jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona.

Tot seguit van entrevistar l'expresident de l'Advocacia Catalana i regidor de Terrassa pel PDeCAT, Miquel Sàmper, que va ser acusat per un dels agents de la guàrdia civil que van declarar al Suprem d'incitar les masses durant un registre a la seu d'Unipost a Terrassa.

Per mostrar les imatges del registre, la presentadora va afirmar: "Nosaltres, a diferència del jutge Marchena, tenim proves documentals que podem ensenyar". Tot seguit, es van emetre imatges de manifestants ficant clavells a un vehicle de la Guàrdia Civil.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#22 Jordi, Vancouver, 25/03/2019 - 08:35

Cal denunciar a tots els dirigents de TV3 i Catalunya Ràdio a les instàncies judicials i allà on calgui per la malversació brutal i sectarisme continuat que practiquen incompatibles amb la seva funció de servei públic. Els partits de l'oposició i la societat civil catalana han de posar fi a aquesta vergonyosa sangria immediatament.

#21 catalanoide, bcn, 25/03/2019 - 03:47

Han deixat tv3 "como los zorros". Això, més q un xiringuito és un modus vivendi de molta gent...

#20 Nitato, Navarcles, 24/03/2019 - 20:49

Un dia s'acabarà el xollu i plorareu molt, com els xupaculs del pp del canal 9

#19 Sergi, Bcn, 24/03/2019 - 19:46

Esta tele es una vergüenza!!

#18 Didac B., Barcelona, 24/03/2019 - 18:31

La tv dels sediciosos cada dia fa més merits per guanyar-se una purga severa i duradera quan arribi el moment. Es intolerable que amb diners publics sàlimenti a aquesta cova de fanatics i sectaris que es riuen de la legalitat, adoctrinen al ramat amb mentides i enganys i es la font que alimenta el veritable delicte: "conspiración para la rebelión"