Publicitat
Política · 22 de Gener de 2019. 19:08h.

Jugant amb foc amb el Mobile

La fira de mòbils ha patit tres protestes en els últims tres anys

Jugant amb foc amb el Mobile

Barcelona continua bloquejada aquest dimarts com a conseqüència de l'aturada indefinida que van iniciar els taxistes divendres passat pel decret del Govern sobre la precontractació d'empreses VTC, que no va satisfer als taxistes. A hores d'ara, centenars de taxistes mantenen tallades parcialment dues arteries per a la mobilitat de Barcelona: la Gran Via i el Passeig de Gràcia.

L'aturada de taxis es produeix a un mes del Mobile World Congress, que tindrà lloc entre el 25 i el 28 de febrer. Les protestes amenacen un altre any la mobilitat a Barcelona durant el congrés més important que acull anualment la ciutat. En aquest context, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha afirmat que "mantenim el diàleg", ha dit, "però ha de ser sense la pressió del carrer, sense xantatges i sense violència".

La plantilla de Transports Metropolitans de Barcelona, que acostumen a fer vagues en dates importants, ha anunciat que votaran aquest dijous en assemblea si inicien una sèrie d'aturades parcials del servei durant el Mobile, com han fet altres anys.

Els treballadors del Metro (TMB), estudiants i altres col·lectius han aprofitat en anteriors edicions la notorietat del Congrés per visualitzar les seves protestes causant problemes en la mobilitat. L'any 2016 i 2017, durant el transcurs del congrés, sindicats d'estudiants van fer talls en diverses vies de Barcelona , treballadors dels TMB van fer aturades parcials i usuaris de la plataforma Stop Pujades també van fer talls.

El departament d'Empresa de la Generalitat ha explicat a e-notícies que els taxistes no han informat ni demanat permís per fer la vaga, que "directament van aixecar-se de la taula de negociació" i van començar les protestes. Desconeixen, però, si els taxistes han fet alguna gestió amb el departament de Treball.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en un intent d'evitar que les protestes afectin el congrés, ha avisat que aprovarà el decret tal com estava previst, amb els 15 minuts de contractació si no es garanteix que el Mobile World Congress es desenvolupi amb normalitat.

"Si no podem treballar sense concentracions al carrer i no es garanteix que el Mobile World Congress es desenvoluparà amb normalitat, el Govern tirarà endavant el decret llei com ho té previst, amb els 15 minuts de precontractació", ha afirmat el conseller en roda de premsa després del Consell Executiu.

Calvet ha defensat que la proposta del Govern de demanar un vehicle d'una empresa VTC amb 15 minuts d'antelació, és "la idònia", tot i que està obert a estudiar altres propostes. El conseller, tot i formar part d'un Executiu partidari de la independència de Catalunya, ha denunciat que "si avui som on som és perquè l'Estat ha dimitit històricament de les seves responsabilitats".

El col·lectiu de taxistes ha realitzat diferents talls de trànsit i manifestacions, com ara a la Ronda del Litoral i han intentat arribar al port. El balanç d'aquests dies és de tres Mossos d'Esquadra ferits, un Guàrdia Civil i tres periodistes agredits. / Edorta Moreno

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#4 FRAN BCN, Bcn, 23/01/2019 - 00:27

Que estem segrestats per una colla de garrulos maleducats i xantatgistes té delicte eh?

#3 Purria de Tabarnia, Bcn, 22/01/2019 - 21:40

Y Arrimadas qué opina? Cómo su marido trabaja para Uber

#3.1 Gerardo, Barcelona, 23/01/2019 - 09:28

Estamos en el tema de sacarte del anonimato y lo vamos a conseguir. Ya tienes un precedente de otro personajillo que estava muy activo por aqui y que lo silenciamos con la ley en la mano...una vez más toma nota que o limitas tus insultos y desprecios o habrá consecuencias. Y ponte a trabajar que tu madre ya tiene clientes que atender, vago!

#3.2 Sergi , Barcelona, 23/01/2019 - 13:17

Y??? Mejor que trabaje para Uber que no como el marido de la Colau o la esposa del Pisarello que trabajan para el Ayuntamiento de Barcelona.

#2 Ferran, Barcelona, 22/01/2019 - 19:42

No teníamos suficiente con los independentistas que dos tazas, los inútiles de los taxistas. Qué hemos hecho mal para merecer esto?

#2.1 Purria de Tabarnia, Bcn, 22/01/2019 - 21:42

Cuando votaban a Cs no te parecían tan malos eh? hipócrita!!

#2.2 Sergi , Barcelona, 23/01/2019 - 13:14

Purria, pero tu que sabras a quien vota cada taxista???

#1 Luigi., Barcino, 22/01/2019 - 19:26

Aunque no tiene que ver con la noticia,pongo un enlace a un vídeo del Parlamento británico en el que un diputado se parte de risa al oir una denuncia sobre Forcadell.
https://twitter.com/ronniecowan/status/1087682728349323265

#1.1 Purria de Tabarnia, Bcn, 22/01/2019 - 21:41

Y tus padres?