Publicitat
Política · 14 d'Abril de 2012. 19:50h.

Junqueras admet la "feblesa institucional" d'ERC

La formació homenatja Heribert Barrera i Víctor Torres

Junqueras admet la "feblesa institucional" d'ERC

Oriol Junqueras, durant l'acte d'homenatge

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, en el seu discurs durant l'homenatge a Víctor Torres i Heribert Barrera, ha assegurat que "hem d'assumir la nostra feblesa institucional amb 10 diputats al Parlament i necessitem moltes més forces. Depèn de nosaltres si serem capaços de sumar-les o no. Ningú té l'obligació de confiar en nosaltres: som nosaltres, atès que volem guanyar, que tenim l'obligació de guanyar la confiança dels altres".

Durant la seva intervenció, el líder d'ERC ha dit que "sovint mirant la història ho fem cap els moments més brillants com el 14 d'abril i ens fixem menys en els moments més foscos" i ha explicat que "la nostra cadena no és tan forta com la més forta dels nostres baules sinó tan forta com la més feble de les nostres baules i si s'hagués trencat ja no hi seríem. Per tant hem de retre homenatge a aquells que en moments difícils van mantenir la seva baula tan forta com van poder, fins i tot amb un sacrifici total de la seva vida i han permès que la cadena continués i per això nosaltres som aquí i els retem aquest merescut i sentit homenatge".

Junqueras ha dit que "que superem aquest moment difícil, aquesta hora greu dependrà del nostre compromís, del nostre treball. La nostra generació no tenim el tremp i la fortalesa de molts que ens han precedit, però tenim l'oportunitat de fer reals els seus somnis i culminar i donar sentit a aquesta cadena, no pas perquè siguem millors, sinó perquè ens enfrontem a una circumstància dura, però que ens obre oportunitats extraordinàries".

El president de la formació republicana ha dit que "l'enemic ens envolta i fa tant de mal com pot, a la nostra llengua, a la nostra economia, als nostres treballadors, empresaris, autònoms, estudiants, aturats i per tant potser tindrem l'oportunitat de veure com molts dels nostres que de vegades han volgut fer un pas enrere ara no el podran fer i ens correspon una part de la responsabilitat, petita però decisiva i hem d'estar a l'altura d'aquest repte"

Oriol Junqueras ha citat Gramsci tot dient que les idees no poden triomfar sense organització i ha dit "ens correspon una part de la responsabilitat en el triomf dels ideals als quals els homenatjats avui han servit i aquesta responsabilitat és la nostra organització".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Almogàver , La Sagrera , 15/04/2012 - 13:49

Feblesa... fluixesa voleu dir!

#1 Benet, Cat, 14/04/2012 - 23:45

Oriol Junqueres, una gran persona, un molt bon lider per ERC, un home honest, humil i savi. Una vegada vagin sortin de primera fila les velles glòries de aquest últims anys, ERC tornarà florir com mai i davant hi haurà la gent més preparada del país, la més humil, la més honrada i tots ho agrairem