Publicitat
Política · 9 de Febrer de 2019. 12:25h.

Junqueras admet que no es jutja Catalunya

Només a “una gran part de la societa catalana”

Junqueras admet que no es jutja Catalunya

Puigdemont i Junqueras, rebent una notificació del TC

L'exvicepresident Oriol Junqueras ha admès per primer cop en un article a La Vanguardia que el judici del procés, que començarà dimarts al Tribunal Suprem, no és un contra Catalunya sinó contra una "gran part de la societat catalana". Junqueras es demarca així del president de la Generalitat, Quim Torra, que dimecres va insistir en la sessió de control al Parlament que "ens jutgen a tots".

El líder d'ERC exposa que "la injustícia de la instrucció i del procediment judicials construïts contra gran part de la societat catalana, a través d'una causa general contra els representants democràtics d'aquesta societat, arribarà més d'hora que tard al Tribunal Europeu de Drets Humans".

"La demostració a ulls de l'opinió pública internacional de la injustícia i de la repressió que patim -afegeix- contribuirà a limitar les eines antidemocràtiques dels aparells repressors del règim, i servirà per obrir un escenari més favorable, i sobretot més factible, per a l'obertura democràtica de tots els panys el 78".

Oriol Junqueras, d'altra banda, afirma que "durant l'última dècada, la societat catalana ha començat un camí que no té marxa enrere, però que encara serà llarg i pesat", però  afegeix que "exigirà temps, habilitat estratègica i esforç quotidià".

"Conscients d'aquesta realitat, fa temps que ens trobem immersos en un debat, lògic i comprensible, sobre com hem de recórrer aquest camí. Caldria evitar, però, confondre el futur desitjable amb el futur immediatament factible", reconeix.

Finalment, diu que "tots els republicans i per extensió tots els demòcrates podem trobar, hem de trobar i trobarem, un com i un quan que facin democràticament possible superar els reptes que ara mateix constitueixen els consensos d'aproximadament el 80% de la societat catalana, que són una solució dialogada i no repressiva al conflicte entre Catalunya i l'Estat, un referèndum pactat i vinculant que obri les portes a una república per a tothom, i un model polític republicà".

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#25 jfuertesf, Barcelona, 10/02/2019 - 00:05

Ho sento. No és veritat. Els unics jutjats seran vostés.

#24 M. Pilar, Barcelona, 09/02/2019 - 21:51

37,4% del censo electoral.

#23 Guifrè, Bcn, 09/02/2019 - 20:47

Es cert. No es jutja Catalunya, només es jutja al 80% de catalans que volen un referèndum pactat. (On és la democràcia, on són els demòcrates ?)

#23.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 10/02/2019 - 00:08

Se juzga a los delicuentes que s esaltaron la ley. Si quieres ser incluido sólo tienes que imitarlos. No sólo no s ejuzga a Cataluña, es que ni siquiera a una gran parte. sólo a los delincuentes que urdieron el golpe.

#23.2 Jordi br, L'h, 10/02/2019 - 00:25

En España la ley no sirve a los ciudadanos, los somete si te separad del pensamiento unico.
El uso pervertido de la Constitucion es la censura del s.XXI. La Constitucion no se hizo para que la prostituya la derecha que voto contra ella

#23.3 Para Jordi BR, Barcelona , 10/02/2019 - 10:52

La ley no sirve a los que delincuentes, es muy típico quejarse de ella, si has delinquido. Menos mal que existe, para protegernos de golpistas.

#23.4 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 10/02/2019 - 12:30

#23.2

Claaaaaaaro, será por eso que Rufián, Tardá, el IB, Iñarritu etc. están a la espera de juicio, y será por eso que Otegui, ese home de pau con el que algunos de Uds. se hacen fotos como si fuera una folkórica, carga con una perpetua. ¿Ud. piensa lo que escribe o se dedica a vomitar el slogan a ver si cuela?

#22 Lobisome, BCN, 09/02/2019 - 20:38

Fíjense cómo hasta dónde ha llegado la cosa, que el hecho de que Junqueras diga algo de sentido común y al alcance de cualquiera, es una gran noticia...

#21 Sergi, bcn, 09/02/2019 - 20:09

Junki, cuando te venían los avisos del constitucional y te los pasabas por el forro ya te decían que podría tener consecuencias penales.