Publicitat
Política · 28 de Gener de 2014. 22:34h.

Junqueras adverteix que “l’establishment" pressiona contra la independència

El líder d’ERC diu no té pressa per arribar al Govern

Junqueras adverteix que “l’establishment" pressiona contra la independència

El president d'ERC abans de l'entrevista

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha afirmat que “l’establishment segur que pressiona per moltes coses, com per conservar els seus privilegis” en al·lusió a la independència. En una entrevista a TV3 com a cap de l’oposició, Junqueras ha apuntat que “l’establishment existeix” i “tenen temences sobre el fet que sigui el poble qui pugui decidir el seu futur”.

Preguntat sobre si havia estat convidat al dinar de Fonteta (Baix Empordà) organitzat per Luis Conde, el líder d’ERC ha dit que no el van convidar i ha afegit que “Esquerra representa coses molt allunyades del que els amfitrions d’aquell dinar volen”. Junqueras ha senyalat que “qui ha de decidir sobre Catalunya no són aquests senyors, per molts diners que tinguin”.

En aquest sentit ha dit que ell vol anar “més enllà que la proposta d’un pacte fiscal i el blindatge de competències com la llengua”, una demanda expressada per l’organitzador del dinar. El president dels republicans també ha assegurat que “una majoria del món empresarial i sindical català està defensant el nostre procés d'emancipació”.

"La consulta es farà sí o sí. El futur no el decidiran uns senyors molt rics sinó tots els ciutadans" i ha defugit especular sobre la convocatòria d’unes eleccions plebiscitàries en cas que no es pugui celebrar la consulta: “ERC no ha fet ni un gest perquè hi hagi eleccions”.

Sobre la possible entrada d’ERC en el Govern, Oriol Junqueras ha dit que el seu partit no té pressa per entrar-hi i ha afirmat que encara no han parlat amb el president de la Generalitat, Artur Mas, sobre aquesta possibilitat.

Pel que fa a l’intent fallit de fer una candidatura conjunta a les eleccions europees amb els partits favorables a la consulta Junqueras ha dit que “no és un fracàs”, i s’ha inclinat perquè ERC vagi sola i incorpori independents a la llista. Una aposta que traslladarà al Consell Nacional del partit republicà, sense descartar del tot encara l’opció de formar coalició amb Bildu.

El líder d’ERC també ha aprofitat l’entrevista per llançar un missatge a la direcció de PSC, tot afirmant que no els hi demanen “que siguin independentistes, només que siguin demòcrates”, lamentant que “faci el possible per allunyar-se d’un dret democràtic com el dret a decidir”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#21 Papaluna, Barcelona, 29/01/2014 - 21:46

L'establishment ens defen de gent com Junqueras, que ens portaria a la misèria, al caos i l'enfrontament entre catalans, primer, i entre catalans i la resta d'espanyols després. Que ja sabem a qui obeeixes i quin és el pla dissolutiu d'Espanya. Que s'ust veu el llautó i l'empremta de traïdors nats.

#20 BEJOTA, bcn, 29/01/2014 - 14:38

Directius alemanys adverteixen Puig dels efectes "fatals" per a l'economia derivats del projecte secessionista.
Empresaris i executius expressen el seu "temor" davant la determinació de la Generalitat de seguir tibant la relació amb el Govern. "Només demanem que els polítics no ens acabin de mata

#19 pepe, malaga, 29/01/2014 - 13:46

censurais los comenterios que hacen daño a la causa independentista.

#19.1 Joan, Barcelona, 29/01/2014 - 14:46

Pepe, ja estàs nerviós perquè no et firmin les peonades i no tornis a cobrer el PER de forma fraudulenta? Aprofita, que això de parasitar i viure a costa del que robeu als catalans s'ha acabat, tenir un 30% de funcionaris s'ha acabat, el PER s'acabarà, i les subvencions de l'UE també.. A emigrar!

#18 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 29/01/2014 - 11:55

Oriol, crec que hauríeu d'entrar al govern. Mireu d'acostar posicions. Podríeu ser molt més influents des de dins!

#18.1 Potemkin, Mockba, 29/01/2014 - 13:23

Oriol sabe que eso no tiene futuro ...

#17 Korrupotkin, Vic, 29/01/2014 - 11:14

Teníamos pensado publicar las balanzas fiscales trucadas, pero el Expolio Fiscal es tan grande que no hay modo de esconderlo...jua, jua...MejorHundidos