Publicitat
Política · 13 d'Abril de 2016. 15:36h.

Junqueras al·lega "compromisos previs" per no veure's amb Montoro

El vicepresident català lamenta que “el ministre convoca amb tres dies d'antelació"

Junqueras al·lega "compromisos previs" per no veure's amb Montoro

Junqueras

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha justificat la seva absència a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) de divendres i l'ha argumentada perquè "tenim compromisos previs i el ministre convoca amb tres dies d'antelació".

Junqueras ha explicat que, en aquesta reunió, el conseller Raül Romeva i el secretari d'Economia, Pere Aragonès, plantejaran a Montoro que "aquesta distribució del sostre de dèficit és injusta, és ineficaç, és inassumible, que perjudica els interessos dels ciutadans".
 
El líder d’ERC, en qualsevol cas, considera que "vista l'experiència, és altíssimament improbable" que de la reunió del CPFF en surti una nova distribució del dèficit o una ampliació del sostre d'endeutament. Amb tot, el vicepresident ha volgut "dir una cosa a favor del ministre Montoro", i ha reconegut que "la feina que té ell és molt complicada" i que "té uns increments en la despesa vinculada amb la Seguretat Social, enorme".

I més tard ha afegit que "el ministre Montoro, igual que el ministre De Guindos són conscients que el que està en joc també és la seva responsabilitat, la seva imatge i la seva reputació davant de les institucions europees, les institucions internacionals i els mercats financers”.
 
El vicepresident econòmic ha declarat que Montoro diu la veritat quan assegura que les comunitats autònomes no compleixen el sostre de dèficit, però que també és veritat que "el ministre Montoro no compleix el sostre de dèficit malgrat reservar-se per al govern espanyol la part del lleó absoluta del sostre de dèficit que Europa permet.

D’altra banda, ha augurat que “hi haurà moltes pressions perquè hi hagi una acord a l’estat espanyol, perquè no hi hagi eleccions”. Aquestes pressions, ha dit, seran "d'origen europeu" i d'altres "de poders fàctics".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 JH, por aquí..., 14/04/2016 - 10:32

No fue una entrevista, fue un masaje con final feliz.

#5 Carlos Gomez, Bcn, 14/04/2016 - 09:30

"Junqueras planta a Montoro para asistir en Roma a la investidura de un monje de Montserrat como obispo"

Cronica Global 14-04-2016

Sembla un guio escrit pel Boadella.

Es fantastic.

#4 Pepón, Bcn (España), 14/04/2016 - 09:29

Sí, se va a Roma al nombramiento de un fraile de Montserrat como Obispo. Los problemas económicos de los catalanes pueden esperar.

#3 Jordi B. R,, L'H, 13/04/2016 - 19:52

Anar a Madrid per a res és tonteria, que Junqueras es quedi a casa (Catalunya), que ens fa mota falta. Petons Neferu...

#2 Carlos Gomez, Bcn, 13/04/2016 - 19:21

Ara si.
Per si algu tenia algun dubte, quan trepasen l´Ebre el nostre potaveu pel mon es el Canciller Romeva, ministre de Piscines, Capgrossos i Compreses Africanes.
Aquest home no s´afeita al cap per casulitat.
Ja anem com un coet.