Publicitat
Política · 20 de Desembre de 2019. 09:37h.

Junqueras aparca la independència

Fins que no hi hagi "una majoria clara"

Junqueras aparca la independència

(foto: catradio)

El president d'ERC, Oriol Junqueras, en una entrevista a Catalunya Ràdio, s'ha referit a les reunions amb el PSOE i ha remarcat que "no s'ha d'aturar la negociació en cap cas. S'ha d'estar disposat a dialogar sempre, amb tothom, sempre..., independentment que jo sigui o no a la presó".

"Encara que a la taula no hi hagi poder exercir el dret d'autodeterminació ni a curt, ni a mitjà ni a llarg termini?", li ha preguntat Mònica Terribas. "Nosaltres no li diem al PSOE que no defensi la unitat d'Espanya i ells no ens poden dir a nosaltres que traguem de la taula negociadora el dret d'autodeterminació. La taula que sigui com sigui: de tres potes, de quatre, de cinc..., alta, baixa, la que sigui: si això es tradueix en bona voluntat", indica.

"Pactar amb el PSOE si no es compromet a pactar el referèndum d'autodeterminació condueix a un carreró sense sortida?", insisteix la periodista. "Els drets no decauen. El dret d'autodeterminació sempre, sempre, el defensarem", respon el líder d'ERC, que considera que el dret d'autodeterminació no s'ha de tornar a exercir fins que no hi hagi "una majoria clara, explícita, expressada a les urnes, que repetidament reclami la independència".

Junqueras, que espera que el posin en llibertat, creu que l'independentisme ha d'esperar a superar el 50% dels vots, "la majoria del teu àmbit territorial. I això es deriva de la jurisprudència del Tribunal Internacional de la Haia. Si això es produeix en repetides eleccions i no hi ha dubtes, les institucions estan obligades a canalitzar aquesta voluntat de la ciutadania i que s'assumeixin les conseqüències jurídiques i legals, sempre en un context de multilateralitat, perquè això afecta les institucions catalanes, espanyoles i europees. La creació d'una república catalana afecta multilateralment moltes parts".

Preguntat per si hi ha d'haver eleccions a Catalunya arran de la inhabilitació de Junqueras, contesta que "no és una decisió que hagi de prendre jo". "L'indult, que se'l confitin. I l'amnistia, que facin el que vulguin, perquè a la llarga qui els ho tombarà seran els tribunals internacionals, com ja està passant", afirma d'altra banda, a més de sentenciar que "no hem de tenir cap pressa per sortir de la presó, sinó per sortir-ne amb dignitat. Amb tota la dignitat".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 arm, figueres, 20/12/2019 - 18:00

ERC fara de Espanya un pais de Rufians

#5 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 20/12/2019 - 12:42

No us amoineu que Fray Botijo no sortira de la trena per molt que TV3 i la Benemerita Brigada de Mariachis a sou ho proclamin com una veritat revelada i despres de festes el TS sol.licitara el suplicatori al PE per posar definitivament en escabetx al Mao Tse Tung de Waterloo

L´unic dubte ara es saber on traslladara la seva guarida per seguir fugi

#4 Demetri, Barcelona, 20/12/2019 - 10:57

Ara està embalantonat o ha escollit el paper del predicador de les benhaurances. Es un personatge que intenta escenificar i dissimular el seu sectarisme reaccionari amb la practica de llop amb pell d'ovella. La ineptitud la va demostrar amb la fugida empresarial i dels dos unics bancs catalans, el paio no va moure ni un dit "quan pitjor, millor"

#3 ElBarselono, Amb un sotrac al ADN, 20/12/2019 - 10:39

Ojalá le prestaran la misma atención a las otras 3 ó 4 sentencias europeas que fallaron en contra del independentontismo, supongo que en aquellas fechas se les fue el wifi y por eso lo ignoran. Todo lo demás, propaganda lazi

#2 arm, figueres, 20/12/2019 - 10:28

collons, ho podies haber pensat abans,ets conscient dels diners que ha costat i costara tot el cuento del proces, ets concients que han marxat 5000 empresas que mai habien de marxar, ho ets pensat això?
tot per les baralles entre ERc i CIu, a veure qui era mes independent