Publicitat
Política · 26 d'Agost de 2011. 19:58h.

Junqueras augura que l'Estat "espoliarà més Catalunya"

Afirma que és necessari "convocar un referèndum" per a la reforma constitucional

Junqueras augura que l'Estat "espoliarà més Catalunya"

Junqueras, en una imatge d'arxiu

El proper president d'Esquerra, Oriol Junqueras, considera que s'ha de fer un referèndum sobre la reforma constitucional per limitar l'endeutament i creu que l'Estat acabarà "espoliant més Catalunya". 

En un article publicat al seu bloc, Junqueras afirma que, malgrat que "estem en crisi per culpa del PP i el PSOE", que ara "vinguin i carreguin a les espatlles dels catalans la limitació del deute és totalment inacceptable. És intolerable que, per complir un dèficit del 0,4% del PIB, qui hagi de fer més esforç hagi de ser Catalunya".

"Per cert, sobre la necessitat de convocar un referèndum o no, em sembla que és obvi, com a demòcrata, recomanar a l’Estat espanyol que tingui en consideració l’opinió dels seus ciutadans a l’hora de prendre decisions tan rellevants com aquesta. I també és obvi que, des del nostre punt de vista, si es limita el deute, també s’ha de limitar el dèficit fiscal. Perquè si no, l’Estat acabarà espoliant més Catalunya per complir els objectius de dèficit", afegeix.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 Feni, Barcelona, 29/08/2011 - 14:12

Expoliar Catalunya? i perque volem els diners? per pagar Pirmispages a gent que no vol treballar ni adaptarse? mentres nosaltres no tenim urgencies a alguns pobles? Quina vergonya de politics, administreu be els diners en conta de demanar mes, sou un frau, Guanyeuvos el seu!!!

#13 Ivan el terrible, Sant Cugat del Vallés, 29/08/2011 - 10:37

Els americans també van demanar que la Carta Magna anglesa recollís l'independència d'USA? Els francesos van demanar permís per fer la revolució al rei de França? Una mica de dignitat a ERC no vindria malament, i de sentit comú, tampoc!
Que nassos importa el que recull una constitució aliena?

#10 Joan, Barcelona, 27/08/2011 - 16:50

La realitat del cas l'exposa perfectament el diari Avui-El Punt en un magnífic article a plana sencera. El problema que té Espanya és que fa 20 anys va crear una classe mitjana falsa a zones no productives com ara Andalusia. Ara això no es pot desmuntar perquè genera vots al PP i al PSOE.

#9 Ramon , BARCELONA, 27/08/2011 - 14:10

El cas és que ens espoli algú: o "Espanya" o els del tripartit o els de CiU.Quin trist passat, present i futur els dels catalans. La qüestió és que ens acabin robant, però si es amb la senyera pel davant, millor!

#8 Almogàver , La Sagrera., 27/08/2011 - 13:23

Tot sovint la dignitat no està en dir coses, sinó en agafar la porta i plegar, en baixar la persiana i en, espolsant-se la pols, dir: adéu siau.