Política · 25 de Juny de 2017. 10:40h.

Junqueras creu que l'Estat farà servir “la guerra bruta” contra el referèndum

El vicepresident assegura que “fan tota mena d'amenaces contra les persones”

Junqueras creu que l'Estat farà servir “la guerra bruta” contra el referèndum

Oriol Junqeras, amb Raül Romeva

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha advertit que l'Estat espanyol utilitzarà “la guerra bruta de forma sistemàtica contra els ciutadans d'aquest país” per aturar el referèndum. “Fan tota mena d'amenaces contra les persones”, ha afirmat en una entrevista a 'La Vanguardia', on ha assenyalat que “hem vist i hem sentit el govern espanyol conspirar en contra de la veritat, per aixecar proves falses”.

El també conseller d'Economia ha denunciat que “hem sentit testimonis en comissions d’investigació explicant que unitats policials tenien una veritable obsessió contra ERC, que l’Estat ordena als fiscals que presentin querelles contra decisions que són legals”. En tot cas, Junqueras ha assegurat que “cobrirem les possibles mancances que es derivin de les accions de guerra bruta” per tal de celebrar el referèndum l'1 d'octubre.

El vicepresident del Govern, a més, ha considerat que l'Executiu espanyol “posa tota mena de dificultats i traves al benestar dels catalans”. “Ens assenyalen quines són les seves prioritats i no coincideixen amb les nostres. Ens ho recorden quan obliguen el TC a suspendre mesures per lluitar contra la pobresa energètica o no es convoca la Junta de Seguretat. Tenen una actitud molt irresponsable”, ha explicat.

D'altra banda, Junqueras ha manifestat que “cal pensar en l'endemà de l'1 d'octubre i actuar amb responsabilitat”. “Tothom ha de tenir interès per actuar de la manera més responsable possible, conscient de les reputacions creuades de totes les institucions i que les decisions que es prenguin en contra d’algú es prenen en contra d’un mateix”, ha dit.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#38 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 26/06/2017 - 13:39

Més de tres segles de guerra bruta i criminal contra la nació catalana.

#38.1 Alejandro, Barcelona, 26/06/2017 - 14:19

¡¡EMBUSTEROS!!!

#38.2 manuel, Barcelona (España), 26/06/2017 - 14:24

Joer vaya guerra sucia: una de las zonas de España con renta per capita más alta, una de las zonas de España con más desarrollo económico e industrial, etc etc, ¡¡¡Ojalá se hubiera hecho esta guerra sucia en mi tierra, dónde hay que firmar¡¡¡

#37 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 26/06/2017 - 12:21

El polític socialdemòcrata alemany Bernhard Von Grünberg reivindica el paper d’Europa per resoldre el conflicte català amb Espanya, un estat que cada vegada li sembla “més un sistema autoritari”. “Com a demòcrates europeus no podem mirar cap a l’altre costat”.

#37.1 pepe.----, andorra, 26/06/2017 - 13:22

Hay algo que Dios ha hecho mal. A todo le puso límites menos a la tontería - Konrad Adenauer
#36 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 26/06/2017 - 12:16

El servei d’informació 24 hores de la televisió estatal russa ha emès aquest cap de setmana un llarg reportatge sobre la situació a Catalunya. ‘Els catalans ja no volen jugar amb les regles de Madrid’, deien els autors de la informació. Hi presentaven una visió molt favorable a la independència.

#36.1 pepe.----, andorra, 26/06/2017 - 13:24

es q a estas cosas se les llama campaña de propaganda, parece ser q el dinero del 3% se emplea en pagar a politicos, periodistas para q defiendan lo indefendible, hay una escena en VAYA SEMANITA q lo resume muy bien, la frase es, pagando san pedro canta, si viene el abogado de pujol y me suelta 200.000 euros, yo tambien lo digo.

#35 pepe.----, andorra, 26/06/2017 - 10:24

otra noticia q va de lo q dice alguien en lugar de lo q hace alguien. A ver cuando sale una noticia sobre lo q ha hecho junqueras gobernando para el bien comun de todas las personas q viven y habitan en la region española de Cataluña. Sr. Junqueras, es usted mas pesado q una vaca en brazos, a ver cuando trabaja y deja de dar la chapa.

#34 botifler1914, Sinitaca, 26/06/2017 - 09:25

Eso espero, que use todos los tipos de guerra que hagan falta.