Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2019. 20:02h.

Junqueras critica el PSOE després de l'abstenció gratis d'ERC

"No evidencia ni remotament la valentia imprescindible per iniciar un diàleg de debò"

Junqueras critica el PSOE després de l'abstenció gratis d'ERC

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha criticat el PSOE en una carta a la militància publicada aquest dissabte, dos dies després de de l'abstenció d'ERC en la investidura fallida de Pedro Sánchez.

Junqueras diu que "aquest PSOE no evidencia, ni remotament, la valentia imprescindible per iniciar un diàleg de debò, entre iguals" i afegeix que "amb els seus gestos i decisions evidencia un adversari a batre: ERC". No obstant això, justifica l'abstenció perquè es tracta de "gestionar l'escenari menys advers".

El líder d'ERC recorda en aquest sentit que els socialistes han impulsat acords per "impedir que els republicans governem l’Ajuntament de Barcelona" i també a la Diputació de Barcelona, "amb un acord encara més sorprenent que els hi ha permès obtenir la Presidència de la tercera institució del país".

Oriol Junqueras assegura que "el PSOE ens vol arraconar a Catalunya i ens voldria a l’ala dreta al Congrés espanyol, votant amb la dreta extrema, apartant-nos del taulell de joc. Ningunejar-nos".

Segons ell, "ens volen enfadats, irritats, aïllats, i per això ens provoquen un dia i un altre. El PSOE ha implorat l’abstenció del PP i Ciudadanos, per evitar el vot determinant dels republicans catalans, per invalidar la representació electoral de l’independentisme, per fer intranscendent la nostra posició política i per responsabilitzar-nos de noves eleccions o d’esperonar una majoria de la dreta". "I no ho han tingut i no ho tindran", adverteix.

Finalment, ha afirmat que "no serà el republicanisme català qui afavorirà un govern beneït per un Ibex 35 que ha deixat ben clar, de totes les maneres possibles, que el seu escenari és un pacte del PSOE amb la dreta". "Nosaltres seguirem amb la mà estesa, passi el que passi. No vols caldo, tres tasses. No volen política, fem-la nosaltres", conclou.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 29/07/2019 - 01:49

Erc/Rufian han hecho el "pardillo" con el gratis a Pedro Ssnchez.
El gran Rufian ..... botifler. ...i aficionat. Deu NiDo.

#9 Marimon, Barcelona, 28/07/2019 - 19:16

Aquest seria millor que continués escrivint contes per a nens i s'especialitzes en la publicació de l'art de l engany com a segona linia per la lectura adreçada als seus militants. Espero amb delit que surti la sentencia que li reconegui tot el mal que ha fer al pais i per tant l'enclaustrin durant una bona temporada d'anys entre reixes.

#8 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 28/07/2019 - 17:35

Como en otras democracias, aquí debería restringirse el acceso a los partidos regionalistas al Parlamento de la nación ya que sólo causa distorsiones que dañan la gobernabilidad

#7 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 28/07/2019 - 01:06

I dema, tots als despatxos.

au yeah !

#6 Futurologo, Barcelona, 28/07/2019 - 00:12

Mosén Junqueras = años y años de cárcel.