Publicitat
Política · 27 de Desembre de 2021. 21:53h.

Junqueras critica Illa després del pacte amb el PSC per a la Corpo

Diu que fa "seguidisme de l'extrema dreta"

Junqueras critica Illa després del pacte amb el PSC per a la Corpo

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha acusat el PSC de renunciar a defensar amb plenitud el model educatiu català "perquè pensa que li és més rendible en termes electorals fer seguidisme de l'extrema dreta espanyolista i de la dreta cada vegada més extrema", i li ha demanat que rectifiqui i defensi la immersió. Junqueras ho ha dit després que els socialistes pactessin el passat dimecres amb ERC i Junts la renovació de la CCMA i el CAC.

Junqueras ha insistit en una entrevista d'Europa Press que "el PSC ha tornat a sucumbir a aquesta temptació purament electoralista" amb el català a les escoles, i ha retret a Salvador Illa que no hagi anat a la manifestació en defensa del model d'immersió lingüística del dissabte 18 a Barcelona ni a una reunió convocada per Educació amb altres grups parlamentaris.

"No vull desaprofitar cap oportunitat de reclamar-li i demanar-li al PSC que torni allà on havia estat, a defensar els drets dels nens a tenir una educació que garanteixi la igualtat d'oportunitats", ha reclamat el líder dels republicans.

Preguntat què espera del nou lideratge del PSC, després que Salvador Illa hagi agafat el relleu a Miquel Iceta com a primer secretari del partit, ha respost que espera "que rectifiquin, que canviïn d'actitud i que tornin a aquestes coses més positives de la seva història i el seu patrimoni" com considera que són la defensa de l'amnistia, l'autodeterminació i el català en l'educació, que havien defensat històricament, segons Oriol Junqueras.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#16 Jaoquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 29/12/2021 - 19:23

Oriol Junqueras es un demagog. El PSC es l'ideòleg de l'immersió lingüística i no ha deixat de defensarla. El que no farà el PSC, es desobeir les resolucions judicials i montar un pollastre com els independentistes. A mes, Junqueras no te memoria. ERC va votar en contra de l'immersió lingüística.

#16.1 Andrea, Barcelona, 30/12/2021 - 10:20

El PSC al seu darrer programa opta por una via multilingüística amb la participació dels centres en funció de les zones escolars! La immersió va tenir el seu moment però, tot evoluciona i als alumnes se'ls ha de donar mitjans per adquirir les competències que els doni una vida digna.

#15 Andrea, Barcelona, 29/12/2021 - 17:42

Junqueras, los derechos de los niños a tener una educación que garantice la igualdad, a día de hoy, no pasa por la inmersión lingüística en catalán, sino por tener una formación lingüística múltiple que les haga competitivos no sólo en España, sino en Europa y el resto del mundo. Con solo el catalán no es el futuro que les espera.

#14 AnnaMollet, Mollet, 28/12/2021 - 12:56

¿Cómo es posible que den un micrófono y audiencia a Oriol Junqueras, el totalitario que perpetró un Golpe de Estado recientemente? ...no recuerdo que al otro Golpista, Tejero, le dieran un púlpito y micrófono para hablar sobre política!

El daño que ha hecho a Catalunya! ...debería esconderse debajo de una piedra para que no lo viéramos más

#13 bejota, bcn, 28/12/2021 - 11:57

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS

#12 Pepón, Bcn, 28/12/2021 - 11:44

Oriol, que todos te hemos visto emocionarte en los homenajes de los fascistas hermanos Badia. De qué coño hablas?