Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2013. 20:17h.

Junqueras defensa la pregunta

"És molt millor fins i tot que la que nosaltres proposàvem"

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha defensat la pregunta acordada entre CiU, ERC, iCV-EuiA i la CUP i ha manifestat que "és molt millor fins i tot que la que nosaltres proposàvem, encara que només sigui perquè som molts els que la defensem".

El líder republicà ha assenyalat que "mai havíem arribat tan lluny, mai havíem sigut tants i mai havíem tingut tanta força. Mai havíem tingut una oportunitat com aquesta". "Aquesta força que ens dóna la unitat, l'hem de cuidar entre tots. Hem de tenir clar que els que anirem a defensar la consulta no som rivals, sinó que som companys", ha afegit.

Junqueras ha dit que "l'Estat espanyol converteix la independència en sinònim de democràcia. Quan els dirigents espanyols ens diuen que estiguem tranquils, ens estan dient que ho hem d'estar perquè no ens deixaran votar, negant-nos el nostre dret més bàsic que és el dret a votar".

Segons Junqueras, "a la comunitat internacional li és molt més fàcil posar-se al costat dels demòcrates, aquells que volem que tothom pugui votar, que posar-se al costat d'aquells que volen negar que la gent pugui votar". Per això, ha volgut "donar les gràcies a aquesta fàbrica de generar independentistes, que és l'Estat espanyol".

Oriol Junqueras
Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#14 BEJOTA, BCN, 16/12/2013 - 14:50

Artur Mas "no va a ninguna parte"

Los empresarios catalanes consultados por ECD coinciden en que la apuesta de Artur Mas "no va a ninguna parte".

Están seguros de que la sociedad catalana rechazaría la independencia si se convocase un referéndum.


#14.1 BEJOTA, bcn, 16/12/2013 - 19:55

El president de La Caixa, Isidre Fainé, ha confessat el seu malestar amb la deriva independentista de CiU, esperonada per ERC i pels mitjans de comunicació autonòmics, fins al punt que el destacat financer li hauria etzibat a Artur Mas, en conversa privada, "President, t'estàs equivocant".

#13 Kropotkin, Vic, 15/12/2013 - 11:50

Si, es todo maravilloso. Pues todos contentos. Jua, jua, jua,... Y Millet sigue en la calle, extraordinario...

#12 Manolo, Barcelona, 15/12/2013 - 11:30

Junqueras y ERC la han "cagao" una vez más
Tenia que haber exigido la pregunta del si o del no, cosa q hubiera obligado al Gran Timonel a adelantar elecciones
En estos momentos hubiera ganado obligando al resto a pactar entre ellos para evitarlo.
Se han vuelto "a cojonar" y ahora nos venden la moto

#11 Gerard del Clot, #SíSí, 15/12/2013 - 09:33

"que les galees no porten banderas, cendals ne panyos de senyal alcú sinó del comptat de Barchelona, ço es, barres grogues e vermelles tantsolamen " a les Corts Catalanes de Barcelona de 1.396

#10 spanish, Madrid, 14/12/2013 - 23:23

otro iluminado que se salta la comunidad internacional no se ha enterado de lo de la UE...bla bla bla sermones de mossen de pueblo

#10.1 CartanyaXSISI, bcn, 15/12/2013 - 19:40

"Para iluminado" Tu spanish.Que no mes et creu allò que a tu l`interessa. Ara dret internacional, el dret del pobles, que Catalunya es una Nació (ja que mai a renunciat ni li han fet renunciar a aquest dret). Catalunya nació conquerida, oprimida al llar de 300 anys,d`això res de res.El fi del xollo