Publicitat
Política · 18 de Març de 2012. 19:15h.

Junqueras denuncia l'"obsessió malaltissa" del PP amb el català

El líder d'ERC lamenta que "tot s’hi val per imposar la supremacia del castellà arreu i foragitar la llengua pròpia de l’àmbit públic"

Junqueras denuncia l'"obsessió malaltissa" del PP amb el català

Oriol Junqueras, en una foto d'arxiu

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha denunciat que "el PP té una obsessió malaltissa contra la llengua catalana" al País Valencià, les Illes Balears i el Principat. "Tot s’hi val per imposar la supremacia del castellà arreu i foragitar la llengua pròpia de l’àmbit públic", ha afegit.

Junqueras exposa que a Catalunya la "immersió lingüística està en el punt de mira del nacionalisme espanyol des de fa temps. En aquest cas, tampoc no els importa que els resultats acadèmics i la comunitat educativa avalin un model exemplar i que garanteix l’aprenentatge de català i castellà. El PP i tota la caverna hi han posat la proa i el seu únic objectiu és liquidar l’ensenyament en català.
 
En un apunt al seu bloc, també lamenta "l’ofensiva contra el català que el PP -soci preferent de CiU al Principat- ha desplegat a les Illes Balears" i explica que el 25 de març, diumenge, l’Obra Cultural Balear ha convocat una gran mobilització en defensa del català.

El líder d'ERC fa una crida "tant els veïns de Maó o Manacor com els de Vinaròs o Sant Vicenç dels Horts" perquè "ens hi estem jugant la llengua, ens hi estem jugant el país que uns estimem i altres s’entesten a fer desaparèixer".

Finalment, explica que al País Valencià "tot són entrebancs cap a les línies d’ensenyament en valencià i la desídia –quan no l’animadversió- cap a les desenes de milers de pares agrupats a Escola Valenciana. Tant els és que els resultats acadèmics resultants se situïn per sobre de la mitjana".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#10 Josep, Lleida, 19/03/2012 - 13:25

Els unics que estan obsesionats amb el català sou els bacons nazionalistes com tu i els (el primer la menjadora ) de ZiU.

Els demés catalans vivim preocupats per les coses importants : atur, immigració descontrolada, delinquencia, politics mangants ( o sigui tots ells ).....

#9 luis, barcelona, 19/03/2012 - 11:40

En cualquier territorio como CATALUÑA con 600.000 parados y 500.000 moros, sus politicos si es que no estuvieran ya colgados por los h..s estarian escondidos bajo tierra y no diciendo disparates a sus oyentes FUNCIONARIOS Y JUBILADOS que son los unicos que cobran

#8 luis, barcelona, 19/03/2012 - 11:35

Yo tengo obsesión con los 600.000 parados y con los 500.000 moros de los que me importa un hu.. si hablan catalan o castellano
¡tendré una obsessió malaltissa?

#7 Joan, Bcn, 19/03/2012 - 09:35

De verdad que la caradura, el cinismo o la miopia no tienen fronteras.
Pues no va este señor y nos habla de obsesiones enfermizas...
Santa paciencia.
Y lo peor, es que la claca no siente vergüenza ajena.

#6 Guardiola, cat, 19/03/2012 - 01:14

Te tota la rao. Expulsan el catalá de las escolas, nadie puede estudiar en catalá, incluso castigan als nens que usan el catalá en el recreo. Además, multan a los que rotulan sólo en catalá, y cuando algún diputado lo usa en el parlament, los demás abandonan el hemiciclo.
OBSESSIÓ MALALTISSA!