Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2018. 12:10h.

Junqueras descarta una presidència des de Brussel·les

El líder d'ERC diu que Marta Rovira és "una geganta"

Junqueras descarta una presidència des de Brussel·les

L'exvicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha rebutjat la fórmula d'una presidència de la Generalitat des de Bèlgica i, en una entrevista resposta per carta a 'El programa de Ana Rosa' de Telecinco, des d'Estremera, ha recordat a l'expresident de la Generalitat que la "prioritat ha de ser recuperar el Govern".

"El problema no és si es pot o no. El problema és si seria una presidència efectiva. I és obvi que l'Estat espanyol mai ho permetrà. Aquí radica el problema", ha dit Junqueras sobre la possibilitat que Puigdemont governi des de Brussel·les com defensa Junts per Catalunya.

El president d'Esquerra considera que ell pot ser un candidat vàlid a la presidència perquè "no he perdut els seus drets" com a diputat, però creu que no li correspon postular-se com a president a la Generalitat, i no rebutja renunciar al seu escó si és necessari: "Sempre he estat disposat a totes les renúncies en benefici del projecte col·lectiu".

Oriol Junqueras ha recordat a Carles Puigdemont que "en qualsevol cas, la prioritat, al meu entendre, ha de ser sempre recuperar el Govern" i proposa la secretària general d'ERC, Marta Rovira, com una possible candidata. "És una geganta, una persona en la qual tots confiem", ha assegurat.

Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ESTACION DE TREN SENSE MARQUESINES FALTA TENIR UNA BONA POLICIA LOCAL A CARDEDEU, PER ACABAR AMB EL 155 ZA DE ACABAR AMB PUIGDEMONT ESTE QUE SACRIFICAR NO JA UNALTRA SORTIDA , 12/02/2018 - 20:44

EL President del Parlament de Catalunya es D´E.R.C. Que escolti el que diu JUNQUERAS y el i la MESA DEL PARLAMENT Proposi con UNICA i Futura PRESIDENTA DE CATALUNYA A MARTA ROVIRA . Nomes de aquesta manera se acabaranTOTS ELS PROBLEMES Cal SACRIFICAR A PUIGDEMONT Con es va fer al seu dia amb ARTUR MAS Tot pel bé de CATALUNYA ..

#11 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ESTACION DE TREN SENSE MARQUESINES FALTEN MÉS ZONES VERMELLES A CARDEDEU, MARTA ROVIRA PRESIDENTA PER SER D´ESQUERRES PER DEMOSTRAR A PEDRO SANCHEZ JA INDEPENDENTISME D´ESQU, 12/02/2018 - 19:55

Junqueras te raó MARTA ROVIRA Seria millor Presidenta que cap del PDECAT Molt facil per què ES D´ESQUERRES Sempre faran millors politicas Socials quels de Puigdemont quels del PDECAT Que son tan de DRETES CON EL P.P. I CIUTADANS .E.R.C. y LA CUP Sumen més DIPUTATS D´ESQUERRES que no el PDECAT DE DRETES

#11.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 12/02/2018 - 20:54

¿ERC de izquierdas? je, je, je, je, je, je, je. Me parto. Sr. Pagès ¿puede aportar pruebas de lo que dice?
Que son separatistas sí, ¿de izquierdas? Que lo demuestren. Hasta ahora sólo han tapado la corrupción de Convergencia, y tiene pinta que seguirán llevándoles el botijo.

#11.2 Andreu, Mataro, 13/02/2018 - 01:07

Em sembla que la única esquerra que queda actualment a Catalunya es l'esquerra de l'Eixample.

#10 M, Sabadell, 12/02/2018 - 17:47

Pues entonces, ¿A qué espera para presentarse a la investidura?

#9 Albert nomas, Tabarnia, 12/02/2018 - 16:39

Pues no será hablando español. Je... Je. Seguro que tiene muchas habilidades pero están tan escondidas que nadie las encuentra..

#8 Luigi., Barcino, 12/02/2018 - 16:35

El TS reactivará la orden de detener a Puigdemont al procesarle en abril.

El juez enviará a Bruselas el auto que describirá con detalle la acusación de rebelión.