Publicitat
Política · 6 de Gener de 2019. 20:57h.

Junqueras, disposat a immolar-se

Diu que no renuncia "a una Catalunya lliure” abans del judici

Junqueras, disposat a immolar-se

Oriol Junqueras

L'exvicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que “tancat a la cel·la no renuncio a una Catalunya lliure”. Així ho ha afirmat en una entrevista aquest diumenge al diari italià La Stampa, on afegeix que “ningú no té més pressa que jo”.

Junqueras, tanmateix, apel·la al realisme per respondre aquells que acusen Esquerra de frenar el procés. “Ningú no té més pressa que jo, s'entén, oi? Però m'he d'assegurar que allò que vull per a la meva gent es pugui realitzar de manera efectiva”, manifesta. Preguntat sobre les diferències amb l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, el líder republicà assevera que “en el fons estem d'acord: volem un referèndum acordat amb l'Estat espanyol”.

L'exnúmero dos del Govern, per altra banda, creu que el Tribunal Suprem el condemnarà i que els pròxims anys “no seran fàcils”, però assegura que “el meu ànim és fort”. Respecte el judici, Junqueras es mostra “content” perquè podrà explicar que no els líders independentistes empresonats no han comès cap delicte.

“M'han reduït al silenci per la força, tancant-me dins d'aquests barrots, i ara finalment tindré l'oportunitat d'explicar als espanyols i als europeus que no hem comès cap crim, que organitzar un referèndum no està castigat en el Codi Penal. Ens defensarem políticament i judicialment en nom dels valors europeus”, explica.

L'exvicepresident de la Generalitat també s'ha referit als Pressupostos Generals de l'Estat per afirmar que ERC no donarà suport als comptes si el president de l'Executiu central, Pedro Sánchez, no fa “alguna proposta”. Junqueras, però, no concreta quina hauria de ser aquesta proposta, sinó que es limita a dir que espera “alguna oferta”. En tot cas, el president d'Esquerra conclou que “és obvi que el prefereixo a ell abans que a un altre govern”.

Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#35 Telamarinera, Vng, 07/01/2019 - 20:21

Por ser independentista, no hay nadie preso. Hay situaciones de permisibilidad como q encima Policía Vilanova hay esteladas colgadas.
Son/están por otras graves actuaciones q pronto se calificarán como lo q son.
Mrnos mal q están gravadas...por Tv3.

#34 Rufian & Talegon -Jokes-, La Mina al Pruses, 07/01/2019 - 17:05

Se le nota que esta en su salsa en el Resort de Lladoners. Fiestas y gratis total.

#33 Sergi , Barcelona, 07/01/2019 - 15:00

El clasico golpista de ERC, llevan ya unos cuantos intentos de golpe de Estado a sus espaldas y seguiran intentandolo en cuanto puedan.

#32 Manel Parra, Bellpuig, 07/01/2019 - 12:53

A veure si ens entenem. Jo no li demano que canviï els seus ideals; jo no vull que deixi de parlar, riure i plorar quan i on li plagui. L'únic que li demanem és que no cometi més crims i malifetes.
Que respecti la democràcia, la seva legalitat i la nostra Constitució i Estatut.
Com tothom en qualsevol estat de dret.

#31 El Sifoner, Castelló, 07/01/2019 - 10:54

Por coherencia, no le queda otra. Ha levantado demasiado polvo a su alrededor, para ahora arrepentirse y echarse atrás.
Por cierto, lo de las cuentas del gobierno central de España, no te preocupes, déjalas correr que así el pueblo te lo agradecerá e iremos a elecciones antes de tiempo. Democracia, democracia.