Publicitat
Política · 4 de Març de 2014. 11:33h.

Junqueras diu que el castellà ha de ser oficial en la Catalunya independent

El líder republicà afirma que "la posició d'ERC és clara"

Junqueras diu que el castellà ha de ser oficial en la Catalunya independent

Junqueras, amb Maragall, durant la roda de premsa

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha manifestat durant la roda de premsa de presentació del pacte amb Nova Esquerra Catalana, que "la posició d'ERC és clara. La llengua espanyola ha de ser una llengua oficial en el sentit que ha de garantir a tots els ciutadans que es vulguin adreçar en aquesta llengua a l'administració de la futura República Catalana".

"Ho recordo perquè m'agrada recordar les coses que per a mi són importants", ha afegit en aquest sentit el líder republicà. Junqueras, però, també ha indicat que "la llengua catalana haurà de ser, serà, la llengua prioritària de l'Administració, la llengua comuna de les nostres institucions i la llengua vehicular del nostre ensenyament".

Publicitat
Publicitat

131 Comentaris

Publicitat
#83 Rafel de Rubí, RUBÍ (Nació Catalana), 05/03/2014 - 22:02

Com és possible que actualment encara hi hagi tants comentaris sobre la "una, grande y libre" de nefasta memòria. Ara veig que aquell criminal, ho va deixar "atado y muy bien atado", ja que llegint la majoria de comentaris, són en aquest deplorable sentit. Quina vergonya !!!

#82 Rafel de Rubí, RUBÍ (Nació Catalana), 05/03/2014 - 21:41

Qui tingui un mínim de cultura, ha de saber que l'Aranès, és una varietat de l'Occità, parlat a tota la Nació Occitana. Per desgràcia veig que la cultura en aquestes pàgines, és bastant deficient.

#81 despertaferro, l´h, 05/03/2014 - 19:45

Por cierto el dominio de SUMATE es de un tal Jordi Fexas I Massane's dirigente de ERC y "OdIum" jejeje es que ni se molestan en disimular mirar este enlace es muy elocuente https://shop.arsys.es/whois.php?dominio=sumate.cat

#80 despertaferro, l´h, 05/03/2014 - 19:31

jejeje que cachondo aqui mi primo por eso apoyais las 3 horas de castellano a la semana en los colegios jejeje eso cuentaselo a los de ESFUMATE que seguro que te aplauden... a no que los de ESFUMATE soys vosotros pero tuneaos que casualidad que el dominio de la web sea propiedad de uno de ERC !!!!!

#79 spanish, Madrid, 05/03/2014 - 09:09

doncs si es oficial ha d´esser vehicular Oriolet

#79.1 espigol47, Barcelona, 05/03/2014 - 17:06

No, Sr Spanish. Podrà ser vehicular si el seu us al "carrer" es dèbil, com ara ho es el català. Ademés, l'Oriolet predica amb l'exemple al seu municipi,en que els nadius d'arrel catalana no arribem al 10%.
No anem contra ningú. Defensem el nostre. ¿Pot dir el mateix el PP? ¿el PSOE? ¿UPyD?