Publicitat
Política · 21 d'Octubre de 2019. 14:32h.

Junqueras: "entenc la ràbia"

"La sentència és violència de l'Estat contra tot un poble"

Junqueras: "entenc la ràbia"

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en una entrevista a TV3, recorda que "l'1 d'Octubre vam guanyar perquè la ciutadania va respondre massiva i pacíficament davant les brutals càrregues dels cossos i forces de seguretat de l'Estat".

"Entenc la ràbia i la frustració; imagina-t'ho, quan t'ha caigut la pena més alta per l'1 d'Octubre. Ara bé, les reaccions sempre han de ser amb el cap fred. I sabent que no podem regalar als enemics de la llibertat el relat violent que han pretès construir, des del primer dia, sobre Catalunya", afegeix.

"Tot això va començar perquè, senzillament, volíem votar i hi van respondre violentament. I després s'han passat dos anys escalfant l'ambient, tant la dreta com, cada vegada, més alguns portaveus del PSOE. Per no parlar del paper ben galdós i irresponsable de les institucions de l'Estat i els seus portaveus, han fet de piròmans. La sentència és violència de l'Estat contra tot un poble", considera.

"La manera d'acabar amb els aldarulls és fent política, canalitzant el sentiment i els anhels de tota aquesta gent, que volen una solució política al conflicte. L'Estat ha de seure d'una vegada a una taula i parlar de com es troba aquesta solució política. I tothom sap que s'acabarà amb urnes", augura.

"Dit això, i com sempre he dit, nosaltres condemnem totes les violències, totes, també la de la policia de l'1-O, estic segur que el govern espanyol i el PSOE també", conclou.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#27 EPICURO33 , Panama, 22/10/2019 - 02:31

La voluntad de la mayoría, lo democrático y pacifico , la que si quiere puede plantear en un referéndum, es que usted señor Junqueras, se pase la vida en la cárcel, ve como todo no se puede votar

#26 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 22/10/2019 - 00:13

Dice Ciniqueras: "Entenc la ràbia i la frustració". ¿Cómo no lo vas a entender? si es creación tuya y de tus amiguetes, que les prometisteis la republiqueta Naciciliana y no se la habéis podido dar, Afortunadamente para los que no estamos infectados por el virus zombi nacionalseparatista.

#25 rosa, Barcelona, 21/10/2019 - 20:58

Tot un poble, no, a 1.800.000 sobre 6.000.000!!!!!

#24 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro…, 21/10/2019 - 20:18

"La sentència és violència de l'Estat contra tot un poble".

Oye mosén, vale que los politicos delincuentes estais gordos y abultais mucho, pero solo sois 10 pringaos, más los que han huido como ratas... no sois "tot el poble català" y tú no eres ni mucho menos Luis XIV, "l'état c'est moi... "

#23 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 21/10/2019 - 19:50

Jo esperava que quan aquest insigne racista va declarar devant del Marchena i sus muchachos s´explaies sobre aquell article que li va publicar el Punt Avui el 2015 en que descrivia eruditament amb pels i senyals la similitut genetica dels espanyols amb els africans a diferencia de la aria i no contaminada dels catalans

La solemnitat del lloc er