Publicitat
Política · 28 de Juny de 2020. 14:08h.

Junqueras es desdiu

"Mai hem reclamat eleccions"

Junqueras es desdiu

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, s'ha desdit i ha afirmat avui en una entrevista a El Punt Avui que "mai hem reclamat eleccions". Malgrat que ho ha demanat en diverses ocasions, el líder d'ERC ha al·legat que "crec que es va voler malinterpretar les meves paraules" i ha assenyalat que "el que hem reclamat sempre és poder consensuar els passos que venen a partir d'ara i els calendaris".

Junqueras, el passat 7 de maig a Las mañanas de RNE, va reclamar al president Quim Torra la convocatòria d'eleccions abans que el Tribunal Suprem l'inhabiliti per desobediència per negar-se a despenjar la pancarta dels presos polítics de la façana de la Generalitat. El líder independentista va dir aleshores que no es pot permetre "que els temps polítics i electorals els marqui el Tribunal Suprem, sinó les forces polítiques que donen suport al Govern", però va assegurar que, per a això, "cal que les decisions i els escenaris futurs estiguin consensuats entre els membres de la coalició de Govern".

Aquest no és el primer cop que ho feia. El passat 5 de setembre, Oriol Junqueras va manifestar en una entrevista a l'Aquí Cuní de la Ser que "estic segur que cap demòcrata hauria de tenir por al vot dels ciutadans expressat en unes eleccions. El millor aval sempre és el del conjunt de la ciutadania". "En les circumstàncies actuals -va afirmar-, seria bo que el govern de Catalunya representi tal com sigui possible al 80% de la societat catalana que està en contra de la repressió, d'una solució negociada i que els ciutadans de Catalunya puguin decidir el seu futur amb el seu vot".

Uns dies abans, el 19 d'agost, el president d'ERC es va allunyar del full de ruta que l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va dibuixar en el llibre "Re-unim-nos. Reflexions sobre el retorn a la unitat" (La Campana), on plantejava una "una nova etapa de confrontació" amb l'Estat; i va suggerir que una via per fer front a la sentència del Tribunal Suprem, podia ser avançar les eleccions autonòmiques: "convocar eleccions és una opció que no s'ha de descartar mai".

Altres dirigents de la formació republicana com el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià; o l'exportaveu al Congrés, Joan Tardà, també han reclamat al president de la Generalitat que convoqui eleccions.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 Vlac, Barcelona, 29/06/2020 - 15:27

Es muy triste que un político, encarcelado por sus chapuzas fascistas, iguales a las que hizo Hitler en 1933, se le de cancha
mediática. Tendría que estar condenado al ostracismo civil !

#18 Aclaración, Barcelona, 29/06/2020 - 13:27

El "ojos saltones" lo dice ahora que sabe que tendrá que esperar 13 años para presentarse a unas elecciones.

#17 Masias , Mis posaderas , 29/06/2020 - 10:00

Don Francisco Franco Bahamonde, Generalisimo de los tres ejércitos ( tierra, mar y aire ) si que sabia hacer Referéndums, los ganaba con el 98 % de los votos.
No como estos que en el Butifarrendum solo lo hicieron por el 91%.
En el fondo son unos chapuceros

#16 Flanagan, Tabarnia City, 29/06/2020 - 08:53

"He dicho muchas veces que quiero a España, a sus gentes y a la lengua española”. Debe ser que los quiere pero bien lejos,jajaja,menudo trolero y así con todo.

#14 Alejandro, Villadecans, 29/06/2020 - 07:31

En sus encuestas inaginarias siempre hay un 80% de catalanes que esta a favor de lo que ellos quieren