Publicitat
Política · 12 de Gener de 2020. 11:55h.

Junqueras: "estem en campanya permanent"

El líder d'ERC veu la presó com "una etapa més" cap a la independència

Junqueras: "estem en campanya permanent"

El president d'ERC i exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha assegurat en una entrevista a l'Ara que "la presó d'alguns de nosaltres només és una etapa més en aquest camí cap a la república catalana". "L'objectiu no és en cap cas sortir de la presó sinó aconseguir la llibertat del país", ha remarcat.

Junqueras considera una "nova injustícia" la decisió del Tribunal Suprem sobre la seva immunitat i diu que aquesta decisió "m'omple encara de més força i energia per continuar i continuar lluitant". "Qui voldrà viure en un estat com aquest? ¿De veritat que els ciutadans espanyols estan orgullosos que s'incompleixin la democràcia i les sentències europees?", es pregunta.

El líder republicà lamenta que "per perseguir la dissidència són capaços fins i tot de no respectar la legalitat europea" i adverteix que "no tenen ni idea de qui som, no ens rendirem mai". En aquest sentit, afirma que "tanta injustícia serveix per evidenciar als ulls del món que la democràcia a l'Estat espanyol està en perill".

"Estem en campanya permanent, però tots reconeixen que és un bon instrument i que cal intentar aprofitar-lo", ha destacat davant per l'abstenció dels republicans en la investidura de Pedro Sánchez

Oriol Junqueras exposa que en la taula de diàleg amb el Govern espanyol s'ha de demanar "l'amnistia de tota la causa general contra l'independentisme i, per tant, la fi de la repressió i el retorn a la política del conflicte i el dret a l'autodeterminació". .

Finalment, l'exvicepresident reclama a les formacions sobiranistes "una mica més de mirada llarga" davant les topades entre ERC i JxCat per la gestió des de la Generalitat i demana fixar-se en "l'objectiu que tots compartim, que és la independència de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#7 Albert, El masnou, 13/01/2020 - 06:32

Tenim al mosén emprenyat !!

#5 El Sifoner, Castelló, 12/01/2020 - 17:31

"la prisión de algunos de nosotros sólo es una etapa más en este camino hacia la república catalana". "El objetivo no es en ningún caso salir de la cárcel sino conseguir la libertad del país"
El ciudadano español Junqueras, al parecer es mas débil que lo que quiere aparentar, si necesita de frases como estas para consolarse y superar la pr

#4 Rick, Badalona, 12/01/2020 - 13:11

Una etapa mas a tu olvido

#3 M, POLINYA, 12/01/2020 - 12:40

Cuando la meta es errónea, todas las etapas son absurdas.
Si unos cuantos reclaman el derecho a decidir, otros muchos también tienen el derecho a decidir lo contrario.

#2 Sarola, Castelldefels, 12/01/2020 - 12:40

¡ Visca el Papa Clemente del Palmar de Troya !