Publicitat
Política · 17 de Juny de 2021. 11:44h.

Junqueras fa mèrits per l'indult

Ara diu que molts catalans “no entendrien” una DUI

Junqueras fa mèrits per l'indult

El president d’ERC, Oriol Junqueras, en una entrevista a TV3, rebutja la unilateralitat i reivindica que “qualsevol procés polític complex és sempre multilateral. I negar que en el camí cap a la independència de Catalunya també és important l'opinió i el paper de les institucions internacionals em sembla que és negar l'evidència”.

Aquesta és la segona vegada en quinze dies que Junqueras s’oposa a la unilateralitat, tal i com ja va fer en la carta publicada a l’Ara, i que va generar tensions amb els seus socis de Govern, Junts per Catalunya.

“Però si algú la vol negar, que neguin el que vulguin. Jo crec que és evident que en el camí cap a la independència de Catalunya és imprescindible l'opinió de la ciutadania, és imprescindible el paper de les institucions catalanes, és imprescindible el paper de la comunitat internacional, és imprescindible l'opinió de les institucions internacionals”, afegeix.

“És una obvietat, em sorprèn una mica que alguns ho vulguin negar. Cadascú que negui el que li sembli més oportú”, apunta. “Si volem obtenir la simpatia, el reconeixement, l'acompanyament de la comunitat internacional, que és imprescindible per al nostre objectiu, és evident que el que no podem fer en cap cas és oposar-nos a la idea de la negociació”, remarca.

“Ni ens hi podem oposar perquè la comunitat internacional no ho entendria, ni ens hi podem oposar perquè hi hauria molta part de la societat catalana que tampoc ho entendria”, insisteix.

“I com que nosaltres sí que volem aconseguir aquests objectius de l'amnistia, de l'autodeterminació, de la república, de la independència de Catalunya, ho hem de fer pel camí que ens hi porti d'una manera més evident, més sòlida, més clara, més transparent, perquè qualsevol altra cosa ens allunyaria d'aquest camí”, conclou.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#31 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 19/06/2021 - 15:12

Està insinuant què hom qui aposten per la DUI la entenen?

Assumeix molt aquest trilero

#28 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/06/2021 - 20:19

lo que ha dicho no tiene nada que ver con los indultos-insultos. Ya lo había dicho antes, para ir de rollo centrista y ganarse votos de gente más moderada. Sabemos que es mentira, claro. Lo suyo es el cinismo. Por algo es Ciniqueras.

#27 Masias , Mis posaderas , 17/06/2021 - 17:57

El Pruses de los mil años.

Ara si que si “ Ho Tenim a Tocar “

Ya solo falta un empujoncito

#26 joan, manresa, 17/06/2021 - 17:20

tinu.)de fireta...,i en seguiríem mes....,pro parem. Sr.Oriol..,amb las coses del menjar no es pot jugar....,estem parlant de coses molt fortes i delicades...,i Vosté ,per com parla are, ya u sabía....,pro va callar com un......,i are ens confesa tot lo que Vosté ya sabia...,LA independència vindrà, pro no are, tardarem ,pro no amb gent com Vosté

#25 joan, manresa, 17/06/2021 - 17:15

El Casal, obrint la seva paradeta des de Moro-L'andina..---Aiii..,herbeta..,herbeta..,que et dius marduix..!!!!, Sr.Oriol..,li parlarem sempre dintre tot el respecte ...,que podem. Si..,pro no...,no..,pro sí...;, a que juguem Sr.Oriol...,Axó te un nom...,op molts noms...,pro en posarem alguns...,embaucador...,mentider compulsiu...,charlatán (con