Política · 24 de Març de 2019. 10:04h.

Junqueras fitxa un assessor del PP

Alberto López Viejo està condemnat per formar part de la Gürtel

Junqueras fitxa un assessor del PP

Oriol Junqueras

El líder d'ERC Oriol Junqueras ha fitxat un dirigent històric del PP condemnat per la Gürtel, Alberto López Viejo, amb el que ha coincidit a la presó de Soto del Real, per tal que li faci campanya de cara a les eleccions europees, segons informa La Vanguardia. López Viejo està vinculat a Esperanza Aguirre i compleix condemna a Soto del Real per la seva vinculació amb la trama Gürtel.

Tot i que la campanya la dirigirà ERC, López Viejo farà el paper d'assessor de Junqueras i ja ha fet campanya des de la presó de Soto de Real, on s'hauria assegurat vots entre els presos de cara als propers comicis de maig, que són de circumscripció única.

L'Audiència Nacional va condemnar a López Viejo a 31 anys i 9 mesos de presó en considerar que "va estar beneficiat lucrativament per Francisco Correa" per cobrar un 10% de cada acte que organitzava amb la trama de Correa entre els anys 2004 i 2008, a través de comissions en metàl·lic i en espècies. Les quantitats es pagaven a càrrec de les arques públiques de la Comunitat de Madrid.

L'exvicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, va anunciar que encapçalarà la llista d'ERC a les eleccions europees del pròxim maig a través d'una carta a la militància. "Vull continuar lluitant, com ho he fet sempre, per la llibertat del meu país. Vull defensar els meus drets polítics i els de tots els represaliats, que és allò que ens volen arrabassar, i per això he decidit presentar-me a les eleccions europees, és la millor manera de no fer efectiva la repressió que ens volen imposar" va escriure en la missiva.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#15 Nano, Barcelona, 25/03/2019 - 13:47

Sembla que aquesta notícia ha estat desmentida per a ERC. Fake new de la vanguardia. Ridícul de tots els que han comentat. I escàndol decerts diaris com aquest, que han publicat la notícia però que no han publicat després que era un fake

#14 M. Pilar, Barcelona, 24/03/2019 - 19:08

Ah! Menys mal que es presenta el mosen. Tot i que, jo no me'n refio massa. Ell tot ho arregla en el confessionari.

#13 Companys, Lleida, 24/03/2019 - 18:10

L'entesa i el consens entre delinquents sempre ha estat fructifera i eficaç. No hi ha dubte que l'estada a Soto al vicari Junqueras li ha anat molt be i podrà fer carrera llarga amb el futur que te per davant en aquell paratge. Els aires de Castella sempre son medicinals.

#12 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 24/03/2019 - 17:16

Ahora entiendo a qué se refería Ciniqueras cuando decía eso de había que ampliar la base. Se refería a ampliar la base de delincuentes de su partido. Y qué mejor lugar para hacerlo que la cárcel, la universidad del crimen.

#11 Eva, Enmig del no res, 24/03/2019 - 15:05

Buenooooooo. Oye que a mí me han llegado a decir con ojos casi asesinos que tu partido es el único que jamás ha tenido casos de corrupción.
Cómo nos tenemos que ver....