Publicitat
Política · 9 de Març de 2018. 09:10h.

Junqueras i Rovira s'inclinen cap a Joan Tardà

Els líders d'ERC demanen "construir majories àmplies i transversals"

Junqueras i Rovira s'inclinen cap a Joan Tardà

Oriol Junqueras i Marta Rovira

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, i la secretària general del partit, Marta Rovira, han publicat un article "Construïm la majoria, guanyem el país" on sínclinen cap a la tesi plantejada per Joan Tardà  de "construir majories àmplies i transversals per guanyar un país".

Junqueras i Rovira manifesten que "sabem que només podrem transformar la realitat si acumulem una suma democràtica i pacífica ingent" i asseguren que "hem d'entrar en una nova fase" perquè "tot allò que fem -tot- a partir d'ara ha de servir per ampliar la base". "Hem de comptar fins a tres", afegeix.

Els màxims dirigents d'ERC exposen que "el que generi consensos i complicitats cap al projecte republicà, endavant. El que no en generi, descartem-ho". En aquest sentit,creuen que "hem d'anar més enllà del regat en curt, dels cops de volant" i recomanen "posar les llums llargues per sumar per aconseguir tots els nostres objectius democràtics".

"Una força democràtica i pacífica, que ha de ser necessàriament enorme, precisament perquè ha de superar, només amb la suma de la gent, el poder i els interessos de la formidable aliança conservadora", sentencien en l'article publicat a la web d'ERC.

"L’acumulació d’aquesta enorme força democràtica -assenyalen- exigeix fermesa i serenitat, convenciment i intel·ligència, exigeix un esforç rigorós i sostingut. Exigeix esforços individuals i col·lectius. Exigeix que cadascú de nosaltres faci la seva feina el millor possible".

Oriol Junqueras i Marta Rovira diuen que "si volem una nova República, calen i caldran aquestes majories àmplies i transversals. Cal guanyar confiances, teixir complicitats, construir la casa comuna". "I això es fa, en bona mesura, treballant i estimant", ja que "la via més directa per tornar a l’autonomisme és que l’independentisme torni a ser una minoria sorollosa que s’allunyi de la centralitat".

Finalment, assenyalen que "cada passa, cada paraula, cada gest que dificulta la construcció d’aquestes majories àmplies i transversals ens allunya del futur que volem". "Només el rigor, l’esforç, la feina quotidiana, la recerca de consensos, la seriositat, els somriures, l’honradesa i l’honestedat ens apropen a l’objectiu".

"Foragiteu la corrupció, el cofoisme, les males cares i les males paraules, les simplificacions i les simplicitats, el menysteniment de les diferències... perquè inevitablement ens condueixen al fracàs. Al fracàs polític", conclouen.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#15 Joan, Barcelona, 09/03/2018 - 17:59

Joan,
Hi ha un munt d’estudis que demostren els perjudicis que produeix el consum excessiu de productes alcohòlics.
Recorda les campanyes de Trànsit: si veus no condueixis, ....i, millor, no continuïs delirant i escrivint vajanades.

#14 modium, Moià, 09/03/2018 - 17:39

Quina mania els hi ha agafat als de ERC i JPC de buscar majories àmplies.A escòcia i al Quebec van votar i si arriba a guanyar el sí, serien lliures. Aquí varem votar l´1O i va guanyar el sí. Si es fes un referèndum acordat per veure qui guanya, i si guanyés el sí doncs ja està. Quins dirigents més patètics, potser ja hi és la majoria àmp

#14.1 Mollet, Mollet, 09/03/2018 - 19:45

Has posat dos exemples on els nacionalistes van perdre per falta de cohesió. La societat catalana està trancada. Fa 7 anys no. Què ha passat? Falta autocritica. El món indepe està perdent la iniciativa. Hi ha vida més enllà de tv3.

#13 joan, manresa, 09/03/2018 - 17:35

tinu.)nou progrés..,i forjar un nou Estat per Catalunya. Cal reconstruir CAT des de el seu passat..,(1714).Creiem que un Estat Lliure Associat ..,podria ser un possible fita...,o un estil de Confederació..,tot per puguer madurar una República Independent..,pro madurant molt. Are hem de fer un acte de humil-dat i pensar amb CAT i no partiditis.

#12 joan, manresa, 09/03/2018 - 17:27

tinu.)Una Republica Catalana,no la contemplem en els propers anys,l'ultim resultat electoral cal llegir-ho amb detall ..,i fins i tot fer especulacions futures....,aquestes majories transversals,al nostre entendre no contemplen ni PP,ni Ctds ni la CUP. Amb la resta es podria aconseguir una gran plataforma per Catalunya,i treballar per un (cont

#11 joan, manresa, 09/03/2018 - 17:20

El Casal,17,19 h.--No..,no..,no comptar fins atres...,ens sembla molt poc.Millor comptar fins a 20.Alguns potser en necessitarien més...Tots aquest bon propòsits de ERC,poden saltar per els aires amb un cop de puny sobre la taula de la CUP...,trobem a faltar dintre las seves reflexions una miqueta d'intel·ligència i lògica realista..,(cont