Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2011. 18:23h.

Junqueras maniobra contra Ridao

El futur president d'Esquerra demana que "no s'avali cap candidat" a les generals

Junqueras maniobra contra Ridao

Ridao i Junqueras, en una imatge d'arxiu

Oriol Junqueras i Marta Rovira han enviat un correu electrònic a tots els militants d'Esquerra en el que demanen expressament "que no s'avali cap candidat" a les eleccions generals en una maniobra contra l'encara secretari general, Joan Ridao, que està decidit a anar a primàries per repetir com a candidat al Congrés.

El futur president i secretària general asseguren que hi ha un "procés de diàleg", però Junqueras ja ha deixat clar que no compta amb Ridao per encapçalar la llista al Congrés.

"En aquests moments -expliquen- estem intentant propiciar un consens a l'entorn de la figura del cap de cartell per al Congrés, motiu pel qual et preguem que no s’avali cap candidat fins que aquest procés de diàleg finalitzi".

En la seva opinió, "una recollida d'avals precipitada i al marge del diàleg encetat pot perjudicar les possibilitats d'èxit en aquestes eleccions" i insisteixen que "és absolutament necessari esgotar al límit el diàleg intern".

També aposten per "les vies de caràcter unitari que maximitzin les possibilitats d’obtenir uns bons resultats" en al·lusió a la recerca d'un candidat independent. Entre els noms que ha sonat hi ha el protaveu de les consultes sobiranistes a Barcelona, Alfred Bosch, que compta amb el vist-i-plau de la Federació de Barcelona, controlada per Jordi Portabella.

"Tan bon punt hagi conclòs aquest procés de diàleg -sigui amb èxit o sense- tornarem a posar-nos en contacte amb tu per mantenir-te’n informat", acaben tot i que el consell nacional d'Esquerra va aprovar dissabte el reglament per escollir el candidat al Congrés.

L'article dos estableix precisament que les persones que vulguin presentar candidatura a ser cap de cartell hauran de presentar, abans del dia 1 de setembre a les 14 hores un aval de sigantures d'un tercç de l'executiva nacional (11 signatures), el 25% del consell nacional (55) o un 10% de la militància del partit (756). A tocar d'agost qualsevol candidat -fins i tot Joan Ridao- ha de mobilitzar-se a fons perquè coincideix amb el període de vacances.

Esquerra s'enfronta, a més, al factor temps si José Luis Rodríguez Zapatero decideix avançar les eleccions al proper mes de novembre com circula insistentment. Amb Duran a favor d'una moció de censura i desgastat per la crisi econòmica, Zapatero pot tenir-ho molt difícil per aprovar els propers pressupostos generals de l'Estat.

Junqueras ha passat de ser un ferm defensor de les primàries -de fet encara consta en el programa de la seva web: "Per a l’aprofundiment de la qualitat democràtica: Primàries per elegir candidats"-, a estar-hi en contra.

Junqueras i Ridao, en una imatge d'arxiu

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#39 maria domingo, bcn, 01/08/2011 - 13:06

A mi em molesta molt que em diguin el que no haig de fer, o el que haig de fer, em sento prou lliure i adulta per decidir,jo VULL RIDAOOOOOOOOOOOO

#38 Marga B., Barcelona, 28/07/2011 - 17:53

O sigui, Ridao maniobra contra Junqueras.

#38.1 Almogàver, La Sagrera, 29/07/2011 - 11:55

v¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ ¡¡¡¡¡

#37 Anna, Barcelona, 28/07/2011 - 15:18

En Junqueres és el prototipus d'independentista: lleig, grass, brut...puajjj! Típic de la Catalunya profunda, camperola i inculta.

#37.1 lluis, sfg, 28/07/2011 - 15:57

lamentable el teu comentari.

#37.2 Pep, Vallès, 28/07/2011 - 16:18

Potser no te n'aniries al llit amb ell però es llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en Història del Pensament Econòmic per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor associat a la UAB.
http://ca.wikipedia.org/wiki /Oriol_Junqueras_i_Vies

#37.4 Gombau, Vidrà, 28/07/2011 - 17:53

#37.1.Anna,

no sé com ets tú ni ganes de saber-ho, però si q sabem com és el prototipus espanyolista q tú sembles encarnar: violents contra els q no pensen com élls, incapaços de generar empatia en cap país veï i menys a les colonies, prepotens i, sobre tot ineptes per el domini de llengües.

#37.5 Carme , Sallent, 28/07/2011 - 21:33

#37


Si només saps insultar d'aquesta manera tan patètica, fas molta llàstima.

#36 Ernest, Tarragona, 28/07/2011 - 11:49

Als republicans i de tot cor, no sé com accepteu com a futur president vostre un personatge que és alcalde de la seva població presentant-se a les eleccions amb les sigles d'un partit que no és ERC o E o com volgueu dir-li. Un partit en el qual no creu, és el més barroer que un trepa podria fer.

#36.1 xavi, bcn, 28/07/2011 - 12:56

i la pinta de bruto mecánico que te. Aquest segur que només sap dir independència.

#36.2 Joan Besora, Lloret de Mar, 28/07/2011 - 18:03

#36.1.

Ernest i Xavi (prototipus d'unionistes), la major part dels militants d'ERC no som sectaris i sí ciU fos independentista no ens importaria votar-la. Ens importa molt l'objectiu:la independencia i molt menys qui ho aconsegueixi. El que ens emprenya de veritat és la falsetat de cert partit

#35 Peret Antonet, Barcelona, 28/07/2011 - 11:12

Per què serà que tots els que defensen el Ridao o són el Vendrell o són de fora d'ERC? Què tenen en comú? La voluntat d'ensorrar l'independentisme en la més absoluta misèria... Endavant, Junqueras, si manes tu tornaré a votar ERC!

#35.1 Balk-Atin, Atanagrum, 28/07/2011 - 16:28

Tots tenim les nostres maneres de fer i comprendre. Això constateu el dia que el votis no sigui que al final li facis el salt.