Publicitat

El líder d’ERC rebutja la 'llista de país' de Mas

Junqueras no pica

Junqueras saludant Mas abans de la conferència

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha rebutjat la ‘llista de país’ que va proposar el president de la Generalitat en la seva conferència de dimarts passat, en afirmar que el que cal és “maximitzar” el vot perquè “cap independentista no se’n senti exclòs”.

Junqueras ha deixat clar que parlava de “diverses candidatures” i ha ofert que “compartissin una part del nom” de la candidatura electoral o també “un punt del programa”. També, per descomptat, el futur govern de concentració nacional.

“La unitat de tots -ha manifestat- és més valuosa que la unitat d’uns quants” mentre el president de la Generalitat, Artur Mas; el coordinador de CDC, Josep Rull; i el portaveu parlamentari, Jordi Turull, seguien la conferència des de la primera filera.

El màxim dirigent dels republicans ha proposat una independència exprés “sense perdre el temps” i s’ha desmarcat del full de ruta exposat pel president de la Generalitat, Artur Mas, en la seva conferència a l’Auditori del Fòrum el passat 25 novembre.

Junqueras ha demanat eleccions “immediates” i ha afirmat que “dilatar” la seva convocatòria en el temps no fa altra cosa que agreujar els problemes. Mas va deixar clar que només les convocaria en cas de llista unitària.

El president d’ERC ha proposat un “govern de la màxima unitat possible” després de les eleccions, però que qualsevol negociació “en el marc de l’Estat espanyol és impossible”.

“Les negociacions amb un Estat que et nega ser un Estat només és possible amb una negociació entre iguals”, ha afegit. “Cal negociar entre iguals”, ha insistit.

Oriol Junqueras s’ha mostrat partidari d’accelerar el procés perquè “quants mesos més de patiment es pot permetre la nostra gent?”, ha preguntat.

També ha fet una al·lusió a la corrupció quan ha afirmat que cal “un país del tot just, però també net del tot”, una afirmació que ha provocat aplaudiments pocs mesos després del cas Pujol.

“La lluita contra la corrupció ha de ser un dels nervis del nou Estat”, ha afegit, perquè “produeix un mal enorme a la nostra economia”.

A la conferència també hi han assistit la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, el coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol i el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal.

En l’àmbit polític també han fet acte de presència el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena i els diputats d’ICV-EUiA, Josep Vendrell i David Companyon, entre d'altres.

Mas i Junqueras saludant-se després de la conferència

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#33 Govern dels SUPER millors, bcn, 03/12/2014 - 12:22

Volen fer una llista dels Super millors . Si no treuen majoria , Mas tindrà garantit 4 anys més i que farém amb tota la purria que li acompanya. Tindrem que pagar-lis 4 anys el sou per fer el papellona. Inhabiliteu aquests fantasmes JA!

#32 Marcos, Barcelona, 03/12/2014 - 11:09

Se sap si va plorar?

#31 BEJOTA, bcn, 03/12/2014 - 11:00

Per qui no es refii del ceo...

Enquesta feta per GESOP per can Cuní, sobre una mostra de de 1.600 persones. Amb un 84% participació: 55% de Sí, 45% de No.

Algú encara dubta de quin es el motiu pel que no ens volen deixar votar en un referèndum legal?

#31.1 BEJOTA, BCN, 03/12/2014 - 13:10

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30%

#31.2 BEJOTA, BCN, 03/12/2014 - 13:10

DON'T USE MY NICK ,PIG.

#30 JH, Sant Boi, 03/12/2014 - 10:15

"una independència exprés?"
Pues tendremos una BOSNIA exprés.

#29 Jupel, Barcelona, 03/12/2014 - 10:10

Per fi s'ha vist clarament: ERC només treballa per ERC. Catalunya l'importa zero.

#29.1 Sisco, bcn, 03/12/2014 - 10:41

No com Mas, que ni se li ha passat pel cap aprofitar el procés per refundar CDC. No, que va.