Publicitat
Política · 9 de Novembre de 2016. 19:58h.

Junqueras oblida el procés en les demandes a Trump

El vicepresident del Govern s’interessa per la política econòmica i internacional del nou president dels EUA

Junqueras oblida el procés en les demandes a Trump

Oriol Junqueras

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha assenyalat que les polítiques en matèria monetària, econòmica i internacional que durà a terme el president electe dels Estats Units, Donald Trump, són els tres àmbits que interessen “particularment” a l’Executiu català. En aquestes demandes, el número dos de l'Executiu i líder d'ERC no ha fet cap referència al procés sobiranista que el Giovern pretén concloure amb un referèndum independentista.

Junqueras vol conèixer si el nou inquilí de la Casa Blanca té intenció de devaluar el dòlar. “Què passarà amb el dòlar. Hi haurà una certa propensió a la devolució i la possibilitat que hi hagi altres economies que de forma preventiva anticipin alguna decisió semblant”, ha explicat el líder d’ERC en declaracions als periodistes al Parlament.

“Un altre àmbit rellevant serà el del comerç internacional”, ha subratllat el numero dos del Govern, qui s’ha preguntat “si hi haurà mesures de caràcter proteccionista o no, si pot haver algun tipus de mesura aranzelària o no, quotes a la importació o no”.

Respecte la política internacional, Junqueras s’interessa per la relació que Trump establirà amb els socis europeus i amb la zona de l’Àsia-Pacífic. El vicepresident del Govern també pregunta al nou president nord-americà sobre “la política que seguiran al Pròxim Orient, tenint en compte que “els republicans, tradicionalment, havien sigut els republicans els que tenien menys propensió a la intervenció exterior”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Jax el boletaire, Vic , 11/11/2016 - 00:32

Junqueras despues de burlarse y poner a parir a TRUMP, ahora como se ve en la foto .....a mirarlo de reojo. Ya no dira nada mas contra Trump, va a ser OBEDIENTE, no las tiene todas consigo.

#9 botifler1914, Sinitaca, 10/11/2016 - 10:30

Al final será verdad que algo aprende el muchacho.....

#8 Alejandro, Barcelona, 10/11/2016 - 09:28

¡Ostras qué semblante, qué mirada de través, qué pose. Mismamente creí estar viendo el retrato de un Tudor, exactamente de Enrique VIII !!. Bien Sr. Junqueras, no padezca y esté atento al telf. que en breve Trump se pondrá en contacto con ud. para pactar la independencia de Catalonia

#7 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 10/11/2016 - 02:38

Yo vengo de la isla, de la isla de Japon de fumarme cuatro porros que mi novia me invito

Yo vengo de la isla, de la isla de Japon de fumarme cuatro porros que mi novia me invito

La grifa es una cosa que te pone siego te ve la pestañi y te manda pal talego....

#6 Pa amb tomàquet i pernil ibèric , II*II Descargolant barretines, 09/11/2016 - 23:36

Junqueras, ¿Demandes a Trump... ? Mira, como en Europa no nos hacen ni puñetero caso, nos proclamamos nuevo estado de los EEUU. Tampoco seríamos la primera excolonia española en ingresar en USA.