Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2019. 16:10h.

Junqueras pensa en la República

El líder d'ERC fa més un discurs de candidat a president que de processat

L'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, acusat de rebel·lió i sedició, ha aprofitat la seva declaració davant el Tribunal Suprem per fer un al·legat polític i demanar en reiterades ocasions una "solució política".

Junqueras, que ha començat la seva declaració davant el Tribunal Suprem parlant en castellà perquè "em dóna l'oportunitat d'explicar-me al conjunt de la societat espanyola", ha apuntat que "sempre hem defensat la via pacífica per aconseguir els nostres objectius polítics i ha defensat que "res del que hem fet és delicte".

"La nostra resposta de trobar una solució política segueix vigent", ha insistit el líder d'ERC, que ha lamentat que "és una ironia gairebé cruel que aquells que es neguin a dialogar ens acusin de retòrics".

Sobre les manifestacions sobiranistes, Oriol Junqueras ha dit que "en totes les mobilitzacions s'ha evitat l'aparició d'infiltrats, s'han fet crides a la calma i al pacifisme". "No hi ha cap dubte que la reclamació d'aquesta part de la societat catalana sempre ha estat pacífica. La resposta ni la solució no és la presó", ha denunciat.

Preguntat sobre la concentració del 20-S davant la Conselleria d'Economia, el vicepresident ha dit que "la gent tenia una actitud pacífica respectuosa, repartien clavells, cantaven el Virolai... res susceptible de tumult".

El dirigent republicà ha apel·lat a "al principi democràtic perquè es doni resposta a les reclamacions d'una bona part d'una societat que les reivindica de manera pacífica". "La independència de Catalunya no només és legítima... on es prohibeix? No és un delicte. Res del que hem fet és delicte", ha reiterat.

"Si poso massa passió en les meves intervencions, m'han d'entendre... porto un any i mig sense parlar i a mi m'agrada expressar-me", ha manifestat Junqueras en un moment de la seva declaració, i ha denunciat que "estem davant d'una situació de persecució política".

Oriol Junqueras ha assegurat que "no es van destinar fons públic" per celebrar el referèndum, ja que "hi havia un control absolut dels comptes des del desembre del 2015, sobretot pel ministeri d'Hisenda". "El referèndum no va tenir cap cost per als contribuents", ha reblat.

Finalment, ha indicat que vaig assumir anar a la presó i estar un any i mig sense poder parlar. Tots necessitem una solució política a través del vot i que sigui respectat". "Ni és delicte votar en un referèndum ni promoure la independència de Catalunya. Des d'aquest convenciment hem actuat i actuarem", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#27 Sarola, Castelldefels, 15/02/2019 - 11:14

¡ Som una colla de matats !. La seu del govern de "la gene" s'ha convertit en un Palmar de Troia on Jonqueras fa de Papa.

#26 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 15/02/2019 - 09:06

Cuando era Conseller de Economìa y luego durante 8 segundos Ministro de Economìa....ya decìa aquello de claro que se le.pagarà a la hacienda catalana. Lobo con piel de cordero

#25 Sarola, Castelldefels, 15/02/2019 - 07:45

¡ Som una colla de matats !. La seu del govern de la "gene" s'ha convertit en un gran "Palmar de Troia".
Si us plau, ¡ Que torni el Gran Nazi !.

#24 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/02/2019 - 00:18

Aquest es el making off del profetic L´Endema de la Isona Passola.

No necesisten enemics.

#23 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 14/02/2019 - 23:37

Estem en mans de tarats, delinqüents i parasits arribistes

Sort en tenim que l´Arca de Noe va naufragar abans de sortir de port.